Skokani měsíce června: Zaplavená republika a Jana Nagyová

9. července 2013

Červen byl měsíc nabitý dramatickými zprávami, což se odrazilo i v Seznamu skokanů českého internetu. Dominovala především dvě témata – záplavy na území České republiky a zatýkání na politické scéně.

Začátkem června postihly Českou republiku jedny z nejhorších záplav za poslední roky. V ohrožení se ocitla česká města od jihu až na sever. Uživatelé Seznam.cz Vyhledávání se v té souvislosti nejvíce zajímali o dopravní situaci. Na prvním místě v kategorii Praktické dotazy se tak umístily dotazy zjišťující dopravní informace a hledající výluky Českých drah. Čtvrté místo v téže kategorii obsadil dotaz „on-line kamery“. Krom toho si ale uživatele dohledávali i významy výrazů, které zaslechli v médiích. V kategorii Ostatní tak lze na předních příčkách nalézt dotazy „kulminovat“, „stoletá voda“ či „evakuační balíček“.

Druhou velkou událostí minulého měsíce bylo zatýkání v řadách politických činitelů a úředníků na Úřadě vlády. Osobností, která z této kauzy dle Seznamu skokanů českého internetu vystupuje pro českou veřejnost jako nejvýraznější, je Jana Nagyová. Umístila se na prvním místě v kategorii Osobnosti a spolu s Petrem Nečasem obsadila i třetí místo v kategorii Události, kauzy. Uživatelé si i v tomto případě pravděpodobně dohledávali na internetu výrazy zaslechnuté v médiích. V kategorii Ostatní se na předních příčkách objevily dotazy „lobbista význam slova“ a „nepotismus“.

Novinky.cz
Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:“Normální tabulka“; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:““; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:“Calibri“,“sans-serif“;} Čtenáři Novinky.cz se v červnu nejvíce zajímali o povodňový stav v České republice. Poukazuje k tomu jak nejčtenější článek, který se věnoval hranici průtoku
Vltavy v Praze, tak nejsledovanější video. To poskytlo letecké záběry zaplavených oblastí.

Sport.cz
Nejčtenější červnový článek na Sport.cz se nevěnoval sportu v jeho typické podobě. Tématem číslo jedna byl spíše osobní život tenisového manželského páru Radka Štěpánka a Nicole Vaidišové, kteří se rozvádí. Mezi videy dominoval šílený kanadský hokejbalista, který zmlátil během zápasu dva české hráče.
br>

Super.cz
Před odchodem do práce sleduje mnoho lidí televizi. Hvězdou těchto ranních hodin je i Marta Ondráčková, která navíc všechny diváky v jednom z dílů Snídaně s novou překvapila, když moderovala v bikinách. To zaujalo čtenáře Super.cz v červnu nejvíce. Nejsledovanějším videem byly záběry mladé Terezy Pergnerové.

Stream.cz
Jeden z nových pořadů tohoto roku na Stream.cz si našel velmi široké publikum. Nejsledovanějším pořadem měsíce června se stal pořad Darwinovy ceny, a to konkrétně díl, v němž byly ukázány záběry, na nichž žena skočila v ZOO do ohrady ledních medvědů. Úspěch ale sklidil i díl pořadu Nový život díky plastice, který byl druhý nejsledovanější.


Marek DobrýMartin Pecka  Jakub Šumanský

Marek, Martin, Kuba a Martin

Sdílet na sítích