Červenec na internetu: Předpovědi počasí, Bartošová a porod britské princezny

7. srpna 2013

V červenci se uživatelé Seznam.cz již tradičně nejvíce zajímali o předpověď počasí. Bedlivému zájmu se ale těšila i kauza Ivety Bartošové a porod anglické princezny Kate Midletton. Vyplývá to ze Seznamu skokanů českého internetu.

Tématem číslo jedna bývá o prázdninách tradičně počasí. Čím dál více lidí ale hledá aktuální informace o předpovědích na internetu. V Seznamu skokanů českého internetu se tak na prvních čtyřech místech v kategorii „Praktické dotazy“ umístily dotazy „meteoradar“, „radar bouřky“, „ČHMÚ“ a „Medard online“. Jelikož byl červenec letošního roku velmi teplý, objevil se ve skokanech i dotaz „klimatizace do bytu“. Ten se umístil na první příčce v kategorii „Komerční produkty“.

Počasí ale nebylo to jediné, o co se lidé v červenci horlivě zajímali. Velkou pozornost přitahovaly i kauza Ivety Bartošová a porod Kate Midletton. Bývalá česká slavice se umístila v Seznamu skokanů českého internetu na prvních místech v sekcích „Události, kauzy“ a „Osobnosti“. Hned za ní lze ale nalézt dotazy spojené s příjemnou zprávou o narození potomka britského královského páru Kate Midletton a prince Williama. Přestože se Velká Británie nachází od České republiky poměrně daleko, české uživatele internetu tyto události velmi zajímali. V kategorii Události nalezneme dotazy spojené s porodem britské princezny na druhém místě, mezi osobnostmi poté obsadila třetí místo.   

Novinky.cz
Tématem nejčtenějších článků na serveru Novinky.cz byl v červenci jednoznačně porod britské princezny Kate Midletton. Tím absolutně nejčtenějším článkem byl ten, v němž bylo oznámeno narození chlapce.  Mezi videy poté dominují záběry vykolejení vlaku ve španělském městě Santiago de Compostela.

Sport.cz
V červenci začala další bitva o trůn v první fotbalové lize. Nejčtenějším článkem se tak na Sport.cz stala zpráva o shrnující víkendová utkání Sparty s Jabloncem a Liberce se Slávií. Nejsledovanějším videem byly v červenci záběry, na kterých uvolněná pneumatika závodníka F1 Marka Webbera zasáhla jednoho z kameramanů závodu.

Super.cz
Iveta Bartošová zažila bezesporu velmi krušný červenec. Její kauza zajímala i čtenáře Super.cz. Článek, u kterého byla fotka s Ivetou ležící na pláži v plavkách naruby, se stala hitem měsíce července. Iveta Bartošová navíc ovládla i kategorii videí. Nejsledovanějšími se staly záběry z její návštěvy doktora.

Stream.cz
Před více než sedmdesáti lety došlo zřejmě v americkém Roswellu k havárii UFO. Pořad Slavné dny věnující se této události se stal nejsledovanějším červencovým pořadem na internetové televizi Stream.cz. Na druhém místě poté skončil dvanáctý díl pořadu Darwinovy ceny

Marek DobrýMartin PeckaMichal SedláčekJakub Šumanský
Marek, Martin, Michal a Kuba
Sdílet na sítích