Češi se v létě věnovali hlavně turismu. Na Mapy.cz naplánovali přes 17 mil. kilometrů výletů

4. září 2013

První měsíc letních prázdnin byl pro Čechy nabitý výlety. Na Mapy.cz naplánovali přes 17 milionů kilometrů pěších tras a přes 1 miliardu kilometrů pro cesty autem. V mobilní aplikaci během srpna nejčastěji vyhledávali naši nejvyšší horu Sněžku.

Češi ovšem neplánovali jenom výlety autem a pěšky. Díky turistickému plánovači tras na Mapy.cz, kde jsou zahrnuty i cyklistické stezky, si v červenci naplánovali ujet přes 28 milionů kilometrů na kole. Mezi nejhledanějšími body zájmu v červenci, kam se turisté chystali vydat, dominovaly kempy, restaurace a hrady. Nejoblíbenějšími zahraničními destinacemi, kam si lidé plánovali svoji cestu, se staly Slovensko, Německo a Chorvatsko.

Zajímavá data nabídla i nová mobilní aplikace Mapy.cz, kterou si doposud stáhlo přes 252 000 uživatelů a aktualizovalo téměř 153 000 lidí. Od začátku srpna si zde turisté nejčastěji zobrazovali informace o naší nejvyšší hoře Sněžce a o propasti Macocha. Mezi hrady si v aplikaci lidé dohledávali zajímavosti o hradu Kost a Pernštejn. Řada výletů v srpnu směřovala i za poznáním do zoologických zahrad. V mobilní aplikaci překvapivě zvítězila ZOO Lešná před ZOO Praha a ZOO Brno.


Lukáš   Adam
Sdílet na sítích