Datové centrum společnosti Seznam.cz bude v Horních Počernicích

16. září 2013

Seznam.cz po výběru partnera pro výstavbu datového centra dále pokročil. Našel pozemek pro jeho realizaci v Horních Počernicích a rozjíždí tendry na dodavatele.

Datové centrum společnosti Seznam.cz získává konkrétnější rozměry. Seznam.cz si již dříve vybral společnost Altron jako generálního dodavatele stavby datového centra. Po hledání vhodného pozemku pro výstavbu byl vybrán a nyní již i smluvně definitivně potvrzen pozemek v Horních Počernicích, který patří společnosti VGP. Lokalita splňuje představy společnosti Seznam.cz z hlediska dostupnosti, vybavenosti i logistického umístění. V blízkém okolí jsou například sklady dalších významných IT společností.  

V nejbližší době se rozběhnou výběrová řízení na jednotlivé dodavatele, do konce roku se budou řešit zejména oblasti stavby, technologie VN/NN a chlazení. Tendry zaštiťuje výběrová komise složená ze zástupců společností Seznam.cz  a Altron. Výběrová řízení jsou pouze na stavbu a non-IT části projektu, protože Seznam.cz již vlastní potřebné IT vybavení.

Připomeňme, že datové centrum se staví jen pro potřeby společnosti Seznam.cz, žádné komerční využití prostoru Seznam.cz neplánuje.


Marek

Sdílet na sítích