Skokany měsíce srpna se staly astronomie, botanika a zoologie

11. září 2013

K srpnovým prázdninovým zájmům patřily letos nejvíce astronomie, botanika a zoologie. Vyplývá to ze Seznamu skokanů českého internetu, v němž se umístily dotazy především z těchto oblastí.

V srpnu bylo tento rok neobvykle teplé a jasné počasí, což uživatele internetu motivovalo k sledování noční oblohy. Vyplývá to ze Skokanů českého internetu, kde se v kategorii „Praktické dotazy“ umístily na předních příčkách dotazy „úplněk v srpnu“ a „souhvězdí Orion“, v kategorii „Události, kauzy“ poté „Perseidy 12. 8. 2013“. Krom astronomie ale lidé na dovolené v přírodě vyhledávali i dotazy botanického či zoologického charakteru. V kategorii „Ostatní“ tak nalezneme dotazy jako „užovka královská“ „hřib koloděj“, „kajmanka supí“, „chlorofyl“ či „síh maréna“.

Mezi skokany měsíce srpna navíc nalezneme i dvě cestovní kanceláře, „EXIM Tours“ a „Blue Style“. Důvodem však zřejmě není hledání zájezdů na poslední chvíli, ale spíše dvě události, které se odehrály v Egyptě. Otrava matky s dítětem, které se objevily i mezi skokany v kategorii „Události“ („Smrt Češek v Egyptě“), a složitá politická situace v Egyptě, která komplikovala situaci dovolenkářům.

Dalším výrazným tématem minulého měsíce byl pro uživatele Seznam.cz Vyhledávání sport. Na předních příčkách v kategorii „Zábavní, sportovní a společenské akce“ se umístily dotazy „MS v atletice“, „Vuelta“ a „US Open 2013 tenis“. V kategorii „Komerční firmy“ se navíc objevil dotaz „A3 Sport e-shop“ a mezi osobnostmi se v popředí nejen na atletickém mistrovství světa, ale i v Seznamu skokanů českého internetu objevila „Zuzana Hejnová“.   

Novinky.cz
V prázdninovém období se lidé obecně nejvíce zajímají o to, jaké bude počasí. I proto se v srpnu stala nejčtenější zprávou na Novinky.cz informace o masivní bouřce, která se přehnala Českou republikou. Nejsledovanějším videem se poté staly zajímavé snímky z marocké televize, kde moderátorce během vysílání přinesla dcera mobilní telefon.

Sport.cz
O tom, že jsou Češi národem nakloněným cyklistice, není pochyb. Dokazuje to i obliba snímků ze závodů ve fourcrossu, kde český biker Michal Mároši předvedl neskutečný trik. Článek na Sport.cz s tímto videem se stal navíc i nejčtenějším za měsíc srpen.


Super.cz

Na televizní obrazovky se opět po letech vrátila reality show Vyvolení. Hned v prvních dnech této soutěže se stalo nepříjemné extempore jedné ze soutěžících. Záběry, které ho dokumentují, se staly nejsledovanějším srpnovým videem na Super.cz. Mezi články čtenáře nejvíce zaujala smutná zpráva o předčasné smrti dětské herecké hvězdy Lee Thompsona Younga.

Stream.cz
Ornella Štiková a její rodina se těší v posledních měsících velké oblibě českého bulváru. Není proto divu, že když si z matky Ornelly Štikové udělal legraci Kazma v pořadu One Man Show, stal se tento díl pořadu nejsledovanějším srpnovým pořadem na Stream.cz. Diváky ale zaujal i díl pořadu Slavné dny, který se věnoval dnu, kdy byla svržena atomová bomba na Hirošimu.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:“Normální tabulka“; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:““; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:“Calibri“,“sans-serif“;} Marek DobrýMartin PeckaMichal SedláčekJakub Šumanský
Marek, Martin, Michal a Kuba

Sdílet na sítích