Volná místa.cz: Nová přehledná inzerce pracovních nabídek

9. září 2013

Seznam.cz dnes spouští novou službu, která umožní snadno získat přehled o nabídkách pracovních míst. Reagovat lze napřímo na vybraný inzerát. Není třeba ukládat vlastní CV ani se někde registrovat…

… Zaměstnavatelé pak hlavně ocení bezplatnou základní inzerci a snadné vložení inzerátu.

Ti, kdo hledají práci, se na Volných místech snadno zorientují. Hned na první pohled uvidí aktuální pracovní nabídky se všemi dostupnými informacemi. Nemusí se pro podrobnosti nikam dále proklikávat a rovnou na domovské stránce služby vidí pro daný den nově zadané inzeráty. Nabídky práce jsou totiž řazeny chronologicky. Uchazeči o práci tudíž pro zhlédnutí nových nabídek na serveru nemusí nejprve složitě volit obor, ve kterém chtějí práci hledat. Možnost jakéhosi filtru dle základních několika oborů samozřejmě mohou také využít, ale není to nutností pro přístup k inzerátům s nabídkami práce. Uchazeči si mohou vyfiltrovat všechny pracovní pozice v regionu, který je zajímá, nebo vybírat podle typu úvazku. Více není pro využívání služby Volná místa potřeba – žádná registrace, žádné složité vyplňování osobních informací.

Jednotlivé inzeráty obsahují název pozice, její stručný popis a hlavně informace o tom, kdo práci nabízí. Za každým inzerátem tak vidíte firmu, která hledá zaměstnance. Při kliknutí na vybraný inzerát uvidíte telefonní číslo, na které lze v případě zájmu o práci rovnou zavolat, případně je možné použít odpovědní formulář. Samotná struktura inzerátu je přehledná a snadno srozumitelná – vše podstatné o nabízené pozici se vejde do několika řádků, respektive 350 znaků. Jde tak o velice přímočarý přístup k hledání práce, se kterým si poradí i ti, kteří internet nevyužívají často.

Server Volná místa.cz je postavený na myšlence, že uchazeči o práci se často sami nedokáží zařadit do kategorií, ve kterých jim volná místa nabízí klasické pracovní portály nebo personální agentury. Často hledají nějakou inspiraci pro nový směr svého pracovního života, mnohdy ještě nemají ani konkrétně vyhraněný směr své budoucí kariéry. Podle průzkumu společnosti Seznam.cz nezaměstnaní v ČR nejčastěji hledají kvalifikované manuální práce nebo práci ve službách. Když uvidí všechny nové nabídky pracovních míst ve vybraném regionu na jednom místě, snáze se rozhodnou, co by mohli dělat, a budou si moci rychleji vybrat ze širšího spektra nabízených možností. Inzeráty je navíc možné si jednoduše vytisknout. Pokud tedy někdo preferuje papír před monitorem, může využít i tuto možnost.

Zaměstnavatelům, obzvláště z řad živnostníků, menších a středních firem přinesou Volná místa také celou řadu výhod. Samozřejmostí je velice snadné a rychlé zadání inzerátu. Stačí mít založený účet na Seznam.cz. Konkrétní nabídku práce lze „oštítkovat“ až třemi různými obory. Není proto nutné jednu práci složitě škatulkovat jen do jedné kategorie či oboru. Další výhodou je například i to, že základní zadání inzerátu je zcela zdarma. Pokud někdo bude chtít zvýraznit název nabízené pozice (první slova), může si připlatit 59 korun, pokud chce zvýrazněný nadpis i obrázek (např. logo společnosti), zaplatí 299 korun. Pro úhradu inzerce půjde využít několik cest – od využití platby přes Seznam.cz Peněženku, platební kartu či PayPal až po SMS platbu, která ale cenu zvýraznění pozice zvýší na 79 korun. Výhodou pro zaměstnavatele také je, že jedna firma může pro různé pozice použít odlišné odpovědní e-mailové adresy či telefonní čísla. Životopisy a telefonáty od uchazečů se tak vždy dostanou přímo k zodpovědné osobě.

Volná místa poběží v září souběžně se serverem Spráce.cz, ten pak v říjnu kompletně nahradí. V září tak bude možné na obou serverech najít de facto tytéž pracovní nabídky. Inzerentům serveru Spráce.cz, kteří s tím souhlasili, jsme jejich inzeráty převedli na Volná místa a rovnou jim nabídli zviditelnění jejich inzerátů v plném rozsahu. V září na Volných místech také budou mít výhodu bezplatného zvýraznění nadpisu u otevřené pozice firmy, které mají placený zápis na serveru Firmy.cz. Od října už poběží jen Volná místa.cz, a to dle výše popsaných parametrů. Seznam.cz se totiž rozhodl přinést nový pohled na pracovní trh a nechce provozovat zároveň dvě služby s naprosto odlišným přístupem k tomuto segmentu. Volná místa jsou svým přístupem jedinečná a mají potenciál pomoci těm, kdo chtějí snadný on-line přístup k nabídkám práce.


Petr
Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:“Normální tabulka“; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:““; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:“Calibri“,“sans-serif“;}

Sdílet na sítích