Novinky.cz chystají volební speciál a volební Fantasy hru

11. října 2013

Za dva týdny propuknou v České republice parlamentní volby, na které se připravuje i nejčtenější internetový zpravodajský portál Novinky.cz. Uživatelé se mohou těšit na rychlý výsledkový a informační servis, ale třeba i na volební Fantasy hru.

Volební speciál startuje v sobotu 26. 10. v 15.00. Na adrese volby.novinky.cz se čtenáři mohou těšit na kompletní volební servis. Volební speciál bude tradičně napojen přímo na Český statistický úřad, který bude serveru zasílat průběžné výsledky sčítání hlasů. Čtenáři tak budou moci prakticky „na živo“ sledovat, jak si aktuálně stojí jimi volená strana. K dispozici budou nejen výsledky za celou ČR, ale i za jednotlivé kraje, okresy a obce. Posléze i kompletní seznam zvolených poslanců do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Volby bývají na zpravodajských serverech často velice sledované. Například během lednových prezidentských voleb zaznamenal volební speciál na serveru Novinky.cz přibližně 7 milionů přístupů a navštívilo ho 1,2 milionu reálných uživatelů.

Ještě než začnou samotné volby, připravil server Novinky.cz volební Fantasy hru. Ta startuje již dnes a jejím cílem je uhodnout, kdo bude zvolen do poslanecké sněmovny. Hra vychází z reálných dat a výsledky se budou vyhodnocovat dle reálných výsledků. Hráč má k dispozici seznam všech přibližně 6 000 kandidátů (na základě oficiálních dat od Českého statistického úřadu). Každý hráč si bude moci vybrat jedenáct kandidátů. Podle pravidel si každý může zvolit jednoho předsedu z předsedů stran, tři leadery kandidátek a sedm dalších kandidátů, za které lze získat dvojnásobný počet bodů. Z každé strany je možné vybrat maximálně tři kandidáty. Po volbách se spočítají body a hráč s nejvyšším skórem získá jako odměnu jeden měsíční poslanecký plat.

Jak volební speciál, tak volební Fantasy bude mít silnou podporu na domovské stránce Seznam.cz (uživatelé zde naleznou graf s průběžnými výsledky a odkazem do volebního speciálu) a také v rámci serveru Novinky.cz. Kromě toho se na domovské stránce začaly zobrazovat volební průzkumy, které ukazují volební prefenrence v jednolivých krajích České republiky a pravidelně se aktualizují.


Norbert
Sdílet na sítích