Nejvíce pracovních nabídek pochází ze Středočeského kraje. Nedostatek zaměstnanců hlásí řemeslné a manuální pozice

14. listopadu 2013

Podle dat serveru Volná místa.cz pochází ze Středočeského kraje 12 % všech pracovních nabídek. Nejvíce míst bylo vypsáno v oboru řemeslných a manuálních prací (32 %), následovaly pozice v oboru obchod, prodej, nákup (15 %) a administrativa (13%)

Mezi další kraje, v nichž se nabízí nejvíce pracovních příležitostí, patří Jihomoravský kraj, Praha a Moravskoslezský kraj s 10% podílem všech nabízených volných míst z celé České republiky. Na opačném konci tabulky se umístil Karlovarský kraj. Zajímavostí je, že ačkoliv zaměstnavatelé ve Středočeském kraji uveřejňují nejvíce nabídek na pracovní pozice, nejčastěji lidé odpovídají na nabídky v Praze a Jihomoravském kraji. Odpovědí na práci v Praze je až pětinásobný oproti Středočeskému kraji.

Na 1 administrativní pozici se hlásí až 18 uchazečů
Administrativní pozice patří na Volná místa.cz k nejoblíbenějším. Celkem na ně odpoví 31 % uchazečů, což zároveň znamená, že je v nich největší konkurence. Podobně je tomu i u nabídek práce v oboru „obchod, prodej, nákup“, kde je poptávka o volné místo až devítinásobná. Naopak největší šanci na získání nové práce mají lidé, kteří se zabývají zdravotní a sociální péčí. Zde se na jednu pracovní nabídku odpovídají celkem 3 zájemci.

Jakub

Sdílet na sítích