Letošní Vánoce budou ve znamení hraček

4. prosince 2013

Na letošní Vánoce se mohou těšit hlavně děti. Podle statistik cenového srovnávače Zboží.cz lidé navštěvují sekci hračky o 58 % více, než tomu bylo v roce 2012. Češi letos nejčastěji plánují za dárky utratit částku okolo 5 000 Kč.

Zvýšený zájem o hračky potvrdil i nedávný průzkum společnosti Seznam.cz, kde na otázku „Jaké vánoční dárky budete letos kupovat?“ označilo kolonku ‚Ano, hodně’ u dětského zboží celkem 21 % zúčastněných, což je nejvíce ze všech kategorií. Hračky tak jednoznačně vyhráli pomyslný žebříček kategorií dárků, které letos budou pod vánočními stromky. Z průzkumu také vyplynulo, že lidé nejčastěji plánují za dárky utratit částku okolo 5 000 Kč. Na druhou stranu 11 % dotázaných má na Vánoce připraveno i více jak 10 000 Kč. Sedm procent lidí se pak vejde pod 1000 Kč.

Jaké dárky budou letos pod stromečkem?


 
„Mezi nejhledanější dětské hračky patří hlavně licenční výrobky, které na svém obalu zobrazují dětské oblíbené postavičky z televize či stavebnic. A to i přes jejich vyšší cenu oproti podobným „neznačkovým“ hračkám. Jasným lídrem jsou hračky s tématikou Monster High ve všech různých podobách. Evergreenem jsou dánské stavebnice LEGO, které se pravidelně drží na špici zájmu. Do popředí se také vrací interaktivní chlupaté příšery FURBY a hitem vyhledávání je nyní roboryba,“ řekl Jan Samko, brand manažer serveru Zboží.cz.


Ondřej

Sdílet na sítích