Širší náhledy stránek a Rychlé odkazy

3. března 2014

Výsledky vyhledávání budou nově obsahovat mnohem širší náhledy stránek. Pro homepage webů budeme zobrazovat rychlé odkazy vedoucí na důležité podstránky webu. Tyto novinky budeme nasazovat postupně v průběhu celého týdne.

Širší náhledy stránek

Pro výsledky vyhledávání budeme zobrazovat náhledy stránek o šířce 160px. Původní šířka vydávaných náhledů byla 100px, nově jsou o více jako polovinu širší. Pro focení náhledů jsme také rozšířili okno prohlížeče ze 700px na 1024px. Náhledy tak přesněji odrážejí podobu stránky, na kterou se uživatel po prokliku dostane.

Rychlé odkazy

Nejrelevantnější přirozené výsledky, které vydáme pro navigační dotazy, budeme nově rozšiřovat o rychlé odkazy. Jedná se o takové odkazy, které jsou uvedeny na homepage daného webu a odkazují na dokumenty ze stejné L2 domény. Dokumenty umístěné na doménách nižších řádů nezohledňujeme. Vydáváme nejvýše šest rychlých odkazů, a to takové, které jsou pro uživatele nejvíce přínosné. Popisky rychlých odkazů přebíráme z homepage daného webu a nijak je nemodifikujeme.

Pro přirozené výsledky s rychlými odkazy zobrazujeme také výrazně vyšší náhledy stránek. Maximální výška náhledů je 220px.

Maticová podoba vyhledávání

Drobně jsme upravili také vzhled maticového rozložení výsledků vyhledávání – inzeráty skliku jsou označeny stejným způsobem, jako na lineárním rozložení výsledků; dále obsahuje jednodušší způsob přepínání mezi lineární a maticovou verzí; všechna zařízení obsahují tři sloupce výsledků. Frontend maticové podby vyhledávání jsme plně přepsali – nyní se jedná o html verzi. Původně byla maticová podoba vyhledávání napsána plně pomocí javascriptu.

Maticovou podobu vyhledávání nabízíme již pouze jako alternativu k lineárnímu řazení výsledků. Je určena zejména pro uživatelé tabletů, ale mohou jí nadále využívat také uživatelé desktopů. Na mobilních telefonech nabízíme již pouze lineární podobu vyhledávání.

Dejte nám vědět

Pokud budete mít dotazy nebo připomínky k libovolnému z témat, dejte nám vědět prostřednictvím diskuse pod článkem.

Aktualizace článku. Široké náhledy a Rychlé odkazy vydáváme od 7.3.2014 10:00 všem uživatelům.

Sdílet na sítích