Duplicitní inzerce

16. července 2014

V Skliku umožňujeme propagovat pouze webové stránky, které jsou v inzertním systému unikátní a nejedná se o obsahový či vizuální klon stránek jiných.

Intenzivně a dlouhodobě řešíme v Skliku otázku tzv. duplicitní inzerce. Vzhledem k tomu, že cílem Skliku je poskytovat uživatelům vyhledávače Seznam.cz a dalších zapojených partnerských webů sítě Sklik cílené, kvalitní a neopakující se nabídky, obsahují smluvní podmínky ustanovení o tom, že není dovoleno jednomu zadavateli propagovat ze dvou nebo více účtů stránky na totožné doméně nebo stránky na jiných doménách, které jsou pro uživatele snadno zaměnitelné.

Stejný či zaměnitelný obsah webových stránek je takový obsah, který je v hlavních rysech totožný, obdobný či běžnému uživateli služeb Seznam.cz bez potřeby podrobnějších znalostí zaměnitelný. Hlavním kritériem pro odhalení duplicit je tedy míra odlišitelnosti pro uživatele služeb Seznam.cz.

V následujících bodech je vypsáno, co může být považováno za duplicitu:

  • Cílení na stejnou doménu z více účtů
  • Totožný / obdobný předmět webu (náhled stránek)
  • Základní grafická podoba stránek (náhled webu, rozlišení grafické šablony, významných grafických prvků, atd.)
  • Texty (textová inzerce, texty na stránkách)
  • Nabídka zboží či služby (jejich cena je totožná, obdobná či obsahově velmi blízká)

Přesné znění pravidel naleznete ve smluvních podmínkách a v naší nápovědě.

V případě, že případnou duplicitu odhalíte, obraťte se prosím na technickou podporu Skliku prostřednictvím kontaktního formuláře. Za každou zpětnou vazbu budeme rádi.

Za celý tým Sklik Stanislav Plecitý

Sdílet na sítích