Většinu aut z bazaru pořídíte do 200 000 Kč

29. října 2014

image

Jakou roli hraje při koupi vozidla jeho cena? Podle Seznam.cz Výzkumníka je velmi důležitá pro 64 % dotázaných. Nejspíše právě proto se více než 63 % řidičů uchyluje k nákupu ojetého automobilu. „Důvodem preference ojetých aut je jednoznačně cena. I u ojetých aut je ale pro kupující většinou důležité, aby auto bylo „jako nové, cena tedy není jediné kritérium, podle kterého si lidé ojetá auta vybírají,“ řekl František Prošek, manažer Sauto.cz. Právě podle statistik inzertního serveru Sauto.cz, na kterém je v současné době registrováno více než 54 tisíc nabídek ojetých automobilů, lze sehnat 71 % aut z bazarů do 200 000 Kč. Při investici půl milionu korun obsáhnou řidiči již 95 % trhu.

image
Zdroj:Sauto.cz

Jak vypadá průměrná bazarová Škoda, Ford či Volkswagen?

Celkem 45 % všech bazarových aut nabízených na internetu jsou zástupci značek Škoda, Ford či Volkswagen. Zajímavostí je, že auta z bazaru jsou nejčastěji vyrobena v roce 2006, průměrně mají najeto 135 000 km a cenu 223 854 Kč.

image
Zdroj: Sauto.cz

Pokud bychom se podívali na jednotlivé modely, tak nejčastěji u Škody nalezneme Octavii, pak Fabii a následuje Superb. U Fordů vedou modely Focus, Mondeo a Transit zakončuje TOP trojici Fordu. Německý Volkswagen v autobazarech reprezentují řady převážně modely Golf, následovány Passaty a Tourany.

Kam pro ojeté auto? Nejvíce bazarových aut na hlavu nabízí hlavní město

Kdyby se v hlavním městě rozdávala bazarovaná auta, na své by si přišel každý 55. občan. Druhým krajem s nejvíce ojetinami na obyvatele je Jihočeský kraj (1 automobil na 163 obyvatel) a na třetí pozici je Středočeský kraj s jedním automobilem na 164 občanů. Naopak nejméně automobilů v přepočtu na obyvatele se nachází ve Zlínském kraji (312 lidí na jedno bazarované auto).image

                                                                                          Zdroj: Sauto.cz

Více zajímavých informací naleznete v naší infografice. Stačí kliknout na obrázek.image

image

Honza

Sdílet na sítích