Jaké pneumatiky motoristé vyhledávali před zimní sezonou? Barum, Continental a Michelin

14. listopadu 2014

image

V České republice je registrováno přes 4,8 milionu osobních aut, které od 1. listopadu musí jezdit již s přezutými zimními pneumatikami. Kvůli předepsané hloubce vzorku (4 mm) tato zákonná povinnost pro část řidičů znamená investici do nového obutí. Jaké značky pneumatik letos v zimě vedou? Podle Seznam.cz Vyhledávání to jsou Barum, Continental a Michelin.

Zmíněné značky jsou u řidičů tak populární, že 44 % všech hledání týkající se pneumatik tvoří právě ony. Pokud bychom přičetli ještě čtvrtou značku Dunlop, dostali bychom se nad 50 % trhu. „V letošním roce vnímáme enormní zájem o klíčový produkt značky Continental, ContiWinterContact TS 850. Tato pneumatika byla velmi úspěšná v mnoha evropských i tuzemských testech a na její oblíbenosti u zákazníků je to velmi znát. Klasikou na českém trhu je značka Barum, která se svojí novinkou Polaris 3 patří ke klíčovým produktům této sezóny. Dlouhodobě oblíbené značky Michelin, GoodYear a Dunlop si drží stabilní pozici,“ doplnil Vojtěch Schwangmaier, ředitel internetového obchodu Pneumatiky.cz

image

„Podívali jsme se na to, v jaké dny lidé na Zboží.cz zimní automobilové obutí vyhledávali. Dominantní byly v tomto případě hlavně pondělky, kdy zájem oproti průměru vzrostl i o 184 %. Řidiči nechávali své rozhodnutí o koupi převážně na začátek pracovního týdne,“ řekl Milan Šmíd, manažer Zboží.cz.

image
Kuba

Sdílet na sítích