Seznam.cz začíná budovat vlastní redakci

10. května 2016

Seznam.cz se tvorbě vlastního a exkluzivního obsahu na internetové televizi Stream.cz věnuje už několik let. Od svého současného dodavatele přebírá redakci serveru Proženy.cz. Ta spolu s redakcí internetové televize Stream.cz bude tvořit základ nového obsahového oddělení společnosti Seznam.cz, které prozatím povede přímo Pavel Zima. Plány společnosti Seznam.cz v oblasti obsahu jsou ale mnohem ambicióznější: začíná budovat vlastní redakci.

Exkluzivní a zajímavý obsah je to, čím může médium získat svoje čtenáře. Uvědomujeme si, že kvalitní obsah je základ úspěchu. A protože našim cílem je na domovské stránce nabízet lidem to, co je opravdu zajímá, budeme se obsahu věnovat ještě více než doposud,“ uvádí generální ředitel společnosti Seznam.cz Pavel Zima, který na sebe současně bere i novou roli obsahového ředitele.

Seznam.cz přebírá celý provoz serveru Proženy.cz od svého současného dodavatele Hanbury Ventures Ltd., se kterým ukončuje spolupráci. Kromě vývoje produktové stránky serveru Proženy.cz tak Seznam.cz získává i jeho současnou redakci. Ta se do prostor pražské centrály společnosti přestěhuje letos v létě. Seznam.cz již začíná pro redakci připravovat prostory tak, aby mohla plynule navázat na svoji práci a čtenářky a čtenáři serveru změnu nepoznali.

Proženy.cz spolu se Stream.cz budou tvořit základ nového obsahového oddělení, které v Seznam.cz v současné chvíli vzniká. Na začátku jej bude řídit napřímo současný generální ředitel společnosti Seznam.cz Pavel Zima. Jeho primárním úkolem v této nové roli bude vybudovat redakci schopnou doplnit zpravodajský servis, který pro domovskou stránku Seznam.cz nyní zajištuje vydavatelství Borgis. „Budeme se soustředit hlavně na video a video zpravodajství. Věřím, že v tom jsme silní a máme v Seznam.cz dostatek zkušeností, abychom mohli přijít s konceptem, který bude opět produktově inovativní. Zatím na něm pracujeme. Mým úkolem je teď sestavit kvalitní tým a získat pro spolupráci na obsahu zajímavé profesionály. Nezávislost a apolitičnost společnosti Seznam.cz by přitom pro ně měly být tím hlavní lákadlem,“ popisuje své nové úkoly Pavel Zima.

Další podrobnosti a novinky z této oblasti přinese Seznam.cz pravděpodobně během léta.

Irena Zatloukalová,
tisková mluvčí

Sdílet na sítích