Exportujte a importujte kampaně chytřeji

Tento týden jsme přidali v exportu kampaní dvě novinky, které vám usnadní práci s Sklikem. Zvolte si jen ty kampaně, které chcete exportovat. Nemusíte tak vždy stahovat úplně všechny aktivní. Nově také můžete exportovat jen aktivní sestavy, pracovat tak jen s nimi a následný import zrychlit. Pojďme se podívat na novinky v praxi.

Máte účet se spoustou kampaní. Potřebujete provést změnu pomocí exportu kampaní, provedení úpravy a následného importu. Dosud jste museli zaklikávat spoustu kampaní ručně jednu po druhé nebo jste stahovali všechny aktivní kampaně a následně nahrávali některé kampaně zbytečně.

Nově máte možnost po zvolení možnosti Všechny aktivní kampaně odškrtnout kampaně, které exportovat nepotřebujete. Exportovaný soubor pak bude menší, stejně tak soubor následně importovaný. Šetříme vám čas a riziko chyb.

export_kampane

Druhou novinkou je checkbox Pouze aktivní sestavy. K čemu je dobrý? Využijte jej ve chvíli, kdy chcete provést změny v rozsáhlejších kampaních a chcete pracovat s menším množstvím dat. Jak jeho název napovídá, vybrané kampaně se stáhnou jen se sestavami ve stavu aktivní.

Po provedení požadovaných změn v Excelu, Editoru či jiném nástroji nezapomeňte kampaň zpět importovat v Aktualizačním režimu, který aktualizuje jen položky, které jsou v tomto souboru uvedené. Jinými slovy – nesmaže sestavy, které v souboru nejsou, jako by učinil výchozí mód Vytvořit či přepsat kampaně.

import_aktualizacni_rezim

Věříme, že vám tyto dvě drobnosti umožní pracovat jen s těmi částmi kampaní, se kterými potřebujete, a práci s Sklikem tak opět o něco zrychlit.

Za celý tým Skliku Zdeněk Karotka Philipp, David Velechovský a Matěj Lopata

Sdílet na sítích