Hledání nového bydlení: Štítky vám pomůžou najít ideální bydlení

30. června 2016

Od 30. 6. 2016 pomůžou lidem na Sreality.cz štítky upozorňující na specifické vlastnosti nemovitosti. Zájemce na první pohled zjistí, která zda je potencionální bydlení blízko MHD nebo kde nebude mít problém zaparkovat. „Chceme lidem pomáhat s hledáním relevantních informací při výběru nového domova. Právě utřídění požadavků na vybavení je jedním z časově nejnáročnějších kroků. Proto jsou štítky jednou z prvních novinek, které představujeme,“ říká Michal Zadák, manažer inzertního serveru Sreality.cz.

S orientací v nepřeberném množství inzerátů lidem na Sreality.cz pomáhají štítky upozorňující na občanskou vybavenost a také na vybavení bytu či domu. Hlavní novinkou jsou štítky týkající se občanské vybavenosti. Na první pohled tak napoví, za jak dlouho člověk dojde na nejbližší zastávku městské hromadné dopravy, na poštu či do školy. Do budoucna přibudou také informace o vzdálenosti k lékaři nebo do mateřské školky.  Z logiky věci je bude možné zobrazit pouze u těch inzerátů, u nichž bude známá přesná adresa. Informace o vzdálenosti jsou provázány s Mapy.cz. Díky tomu si lze také rovnou prohlídnout okolí nemovitosti.

Obrázek ve vetším rozlišení.

Štítky upozorní také na vybavení nemovitosti. Náleží k bytu či domu zahrada, prostorná terasa či sklepní prostory? Z projektu Realita českých realit  vyplývá, že jen čtvrtina bytů určených k pronájmu je majitelem částečně vybavena. Typicky jde o základní zařízení jako je například lednička, pračka či vestavěné skříně. Ke třetině bytů určených k prodeji náleží parkovací místo. Štítky však budou upozorňovat na specifické vlastnosti také u domů. „Na zajímavé věci upozorníme uživatele takzvaně na první dobrou. Velmi rychle si tak vyberou přesně ty nemovitosti, které jsou pro ně relevantní,“ dodává Michal Zadák

Obrázek ve vetším rozlišení.

Aby zůstala stránka s výpisy inzerátů přehledná, budou štítky jen u těch bytů, které jsou oproti ostatním něčím výjimečné. Tři jsou určeny pro vybavení nemovitosti, další dva upozorní na občanskou vybavenost. Není ale podmínkou, aby se zobrazilo vždy maximum. Bude záležet na kvalitě nabídky a na informacích, které realitní kanceláře či majitelé nemovitostí uvedou. Zpětnou vazbu mohou lidé posílat na adresu podpora@sreality.cz.

Petr Csikós

Produktový manažer Sreality.cz

Sdílet na sítích