Velký přehled internetových nákupů: Co zlevnilo a jaká je skutečná výše slevy?

28. prosince 2016

Povánoční výprodeje začaly. I když cena sama o sobě nehraje při nákupu rozhodující roli, filtruje podle ní 11 % lidí na Zboží.cz. Ti ji začínají zvýšenou pozornost věnovat v čase výprodejů. Pro usnadnění orientace v záplavě výhodných nabídek přinášíme velký přehled produktů, které jsou v e-shopech nejčastěji zlevněné, a průměrné výše slevy.

Co je možné nakoupit nejvýhodněji? Na internetu najdeme největší slevy v kategorii Dům, byt a zahrada. „Až o třetinu levněji je možné v e-shopech pořídit doplňky do bytu či do kuchyně a jídelny. Překvapivě nejčastěji ve slevě najdeme zboží z oblasti auto-moto. Vedle sezonního přezutí zde jsou k dostání i samotné součástky, jako například brzdové kotouče či těsnění motorů,“ komentuje Milan Šmíd, manažer služby Zboží.cz.

O tom, že se obchodníci snaží zákazníky přilákat i v kategoriích, kde lidé nakupují méně často, svědčí i množství slev v oblasti módy. „Při nákupu zimního kabátu je pro mnohé rozhodující možnost vyzkoušet si jej, osahat. Obchodníci to vědí, proto nabízejí stále lepší servis. Od blízkosti a dostupnosti výdejního místa, garanci vrácení zboží, až po možnost vyzkoušet si objednané oblečení přímo na výdejně,“ dodává Šmíd.

Naopak mnohem menší slevy, než by se dalo očekávat, se týkají elektroniky a počítačů, tedy produktů, které on-line nakupují lidé běžně. „Výjimkou zde jsou mobilní telefony včetně veškerého příslušenství. Avšak rozhodně nemůžeme očekávat žádný velký pokles. Oproti obvyklým cenám jde o snížení kolem deseti procent,“ říká Šmíd.

image

Obrázek ke stažení ve větším rozlišení.

Táňa Lálová,

PR Spesialistka

Sdílet na sítích