Filip Horký a Tomáš Svoboda přecházejí z DVTV do Seznam Zpráv

Reportér a moderátor Filip Horký a kameraman Tomáš Svoboda od října rozšiřují tým novinářských osobností redakce publicistiky Seznamu. Zpravodajské duo se bude soustředit na pokrývání krizových událostí.

Filipa Horkého, držitele Novinářské křepelky, řadí magazín Forbes do žebříčku mladých nadějí „30 pod 30“. S talentovaným kameramanem Tomášem Svobodou budou pro Seznam Zprávy natáčet globální krize či nejsledovanější světové a domácí události, ale také velká politická témata v Česku i v EU.

„Dáváme Filipovi a Tomášovi prostor, aby jako novináři rozvíjeli to, v čem jsou nejlepší a co je nejvíc baví – tedy autorsky silné, autentické a akční reportáže z míst, kde se něco děje,“ říká Jakub Unger, šéfredaktor zpravodajství Seznamu.

Je to obrovská výzva a krok blíž vysněnému typu novinařiny,“ uvedl Filip Horký. „Ani na vteřinu nepochybuji, že to zvládneme, i díky možnostem, které v Česku může nabídnout jen tak silné zázemí, jaké má právě Seznam.cz.“

Foto v tiskové kvalitě

Do redakce Seznam Zprávy nedávno z DVTV přišel rovněž Filip Vích, který je ve zpravodajství editor vysílání a social media editor a bude s nimi na jejich tvorbě spolupracovat.

Sdílet na sítích