Seznam Zprávy spustily kontinuální živé přenosy ze zákulisí kampaní Babiše a Zaorálka. Chystají i volební speciály vlastních pořadů

Unikátní přenos z dění kolem dvou leadrů stran s nejvyšší volební preferencí hodinu po hodině a den po dni v online streamu, speciální studiové pořady a zapojení samotných diváků do tvorby obsahu přes mobilní aplikaci s funkcí nahrávání názorů formou videokomentářů. To jsou hlavní prvky volebního speciálu, který dnes spouští Seznam Zprávy.

Zpravodajská redakce Seznam.cz připravila pro diváky volební speciál díky microsite, která přinese lidem mimo jiné zmiňované online streamy dvou hlav politických stran s nejvyšší podporou voličů dle výzkumu (zdroj: Median.cz) Andreje Babiše a Lubomíra Zaorálka.

image

Foto v tiskové kvalitě

„Zkusíme politickou předvolební kampaň přinést přímo k lidem, do jejich počítačů a mobilů. Nebudeme do práce obou politiků vstupovat, jen ji chceme pomocí kamer snímat a v syrové podobě zprostředkovat voličům,“ říká Jakub Unger, šéfredaktor zpravodajství Seznam.cz. „Je to další experiment nejen pro redakci, ale také pro politiky. Věříme, že pochopí, že volby jsou věc veřejná a kamery Seznamu si oblíbí,“ dodává Unger.

Vlastní prostor a značný důraz ve volebním projektu dostanou názory diváků nahrávané pomocí aplikace formou videokomentářů, díky kterým mohou do obsahu Seznam Zpráv promlouvat. Nově se bude výběr z těchto diváckých příspěvků objevovat i v politických pořadech a dokreslovat politické zpravodajství pohledy voličů.

Foto v tiskové kvalitě

Až do voleb nabídne Seznam.cz sérii tematických duelů s představiteli všech relevantních politických uskupení. Názorové střety o hlavních tématech voleb vyvrcholí 11. října duelem Milana Chovance (ČSSD) a Jaroslava Faltýnka (ANO).
Již 6. října odstartují rovněž volební verze pořadu Výzva s názvem Výzva: Speciál, který pro Seznam Zprávy připravují Jiří Kubík a Jindřich Šídlo. V prodloužené verzi pořadu bude otázkám postupně čelit deset lídrů největších politických stran.

Na stránce volebního speciálu Seznam Zpráv najdou lidé rovněž analýzy (ne)splněných politických slibů, původní zpravodajství či například přehled úspěšných politických debat, které Seznam.cz pořádal na letních festivalech.

Mimořádnou podobu pak bude mít samotný volební víkend. Komponovaný program živých přenosů, zákulisních reportáží a datových analýz bude vznikat v několika vzájemně propojených zpravodajských studiích Seznam.cz.

image

Hana Holubová

PR specialistka

Sdílet na sítích