Češi aktuální plesovou sezonu řeší. Hledají taneční školy nebo šaty pro baculky

Aneta Kapuciánová 21. února 2018

Češi jsou národem tanečníků, dokazují to data společnosti Seznam.cz. Po vypuknutí plesové sezony se lidé nejvíce na internetu zajímali o taneční školy a půjčovny šatů, z pohledu regionů dominuje Praha, následuje Liberecký a Středočeský kraj. Zejména ženy se zajímaly o vzhled, celých 76 % ze všech hledaných výrazů se týkalo plesových šatů. Můžeme se domnívat, že ve Vyhledávání Seznam.cz se také propisuje trend atraktivnosti plnoštíhlých žen, jelikož se na druhém místě hledaných slov umístily šaty pro baculky. Z pohledu tematiky je pak nejpopulárnější myslivecký ples. Podle databáze katalogu Firmy.cz nabízí živnostníci nejvíce tanečních služeb Pražanům.

Zájemců o taneční kurzy je nejvíce v Čechách

Lidé si vyhledávali informace hlavně o tom, kde se mohou naučit tančit. „Nejvíce dotazů směřovalo na taneční kurzy, a to v lokalitách Praha, Liberecký a Středočeský kraj,“ říká Michal Sedláček, produktový manažer Seznam.cz Vyhledávání. Své taneční dovednosti pak Češi zřejmě nejčastěji využívali na mysliveckých bálech, které se staly nehledanějším typem plesů. Ti, kteří nevěděli, na jaký ples vyrazit, si zpravidla vybírali podle místa jeho konání. Z tohoto pohledu se nejatraktivnějším místem stalo Brno.

Top žebříček hledání vedou šaty pro baculky a jednoduché účesy

Je zřejmé, že zejména ženy nepodceňují přípravu. Jednoznačně nejvíce dotazů směřovalo k plesovým šatům, a sice 76 %. Na druhém místě vyhledávání skončily šaty pro baculky a plnoštíhlé. „Ženy také zjišťovaly, jaké střihy se hodí pro plnější postavu a kde se takové šaty dají koupit nebo zapůjčit. Zcela jasně také vedly dlouhé šaty nad krátkými,“ upřesňuje Sedláček. S velkým odstupem (7 %) řešily Češky i účes, kdy ale hledaly spíše inspiraci a jejich nejčastějším požadavkem bylo, aby byl jednoduchý.

Plesům dominuje ve všech směrech Praha

Z databáze katalogu firem Firmy.cz je patrné, že nejširší spektrum služeb pro milovníky tance nabízí jednoznačně Praha. „Zájemci zde mohou vybírat z mnoha tanečních škol, kurzů i spolků, mohou si nechat ušít šaty na míru, zakoupit šaty i taneční obuv v jedné z mnoha projeden, případně si veškeré plesové vybavení zapůjčit,“ přibližuje David Kroupa, analytik společnosti Seznam.cz. Právě půjčoven společenských šatů je nejvíce v hlavním městě, které je následováno Jihomoravským a Středočeským krajem.

Aneta Kapuciánová

PR manažerka a tisková mluvčí

Sdílet na sítích