Přejít na obsah

#Skokani



Češi více hledají zpravodajské události, domácí televizní tvorbu i slevy, ukazují data Seznam.cz Vyhledávání

Veronika Geltner 17. ledna 2024

Seznam.cz a služba Vyhledávání již tradičně zveřejnila vyhodnocení výrazů, jejichž hledanost ve srovnání s předchozím rokem vyrostla nejvíce. Lidé do vyhledávací lišty na domovské stránce Seznam.cz nejčastěji zadávali dotazy spojené s hlavními zpravodajskými událostmi, například se střelbou v Praze, prezidentskými volbami nebo válkou v Izraeli. Zajímali se také o seriály z tuzemské produkce a o slevy během Black Friday.


Českým internetem loni nejvíce zahýbali Karel Gott, jeho rodina a hokej

Aneta Kapuciánová 20. ledna 2020

Ivana Gottová, Karel Gott a hned za nimi jejich dcera Charlotte. To jsou osobnosti na vrcholu žebříčku skokanů, které pravidelně v lednu zveřejňuje služba Vyhledávání české internetové jedničky Seznam.cz. Žebříček ukazuje osobnosti, události a produkty, které Češi na internetu vyhledávali výrazně více než v roce minulém.


Skokany internetu roku 2018 ovládly volby. Zaujali také sportovci nebo taneční soutěž

Aneta Kapuciánová 21. ledna 2019

Pašování heroinu, zmizelý jedovatý had, smrtelně nebezpečný žralok nebo královská svatba. Tyto kauzy se vloni dostaly do první desítky seznamu skokanů, které pravidelně v lednu zveřejňuje služba Vyhledávání české internetové jedničky Seznam.cz. Poprvé v historii se stala osobností roku Ester Ledecká. Žebříček každoročně odráží události, o které se Češi na internetu nejvíce zajímali. Jde o výrazy, které …


Seznam.cz Vyhledávání: Rok 2017 na internetu ve znamení politiky, prezidentských voleb a televize

Aneta Kapuciánová 17. ledna 2018

Čím vším žil český internet v roce 2017, představuje Seznam skokanů, který pravidelně připravuje Seznam.cz Vyhledávání. Události, o které se lidé nejvíce zajímali, proběhly nejčastěji v lednu a na podzim loňského roku. Pozornost se soustředila zejména na politiku a volby nejen do parlamentu, ale také na nejvyšší úřad České republiky. Politika se ve vyhledávání promítla nejen do …


Rok 2016 v Seznam.cz Vyhledávání: hokej, hry, volby a náhlá úmrtí

Život na internetu ubíhá neskutečnou rychlostí, a co rezonovalo společností včera, na to už dnes lidé zapomněli. Seznam.cz proto i letos vydává Seznam skokanů českého internetu a také necenzurovaný žebříček nejhledanějších slov za rok 2016. Zatímco skokani ukazují na enormní zájem lidí o hokej, politiku domácí a světovou, ale i celebrity, tak seznam nehledanějších slov …


2015 v Seznam.cz Vyhledávání: nemoci, televize a porno

4. ledna 2016

Konec roku je ve vyhledávání na Seznam.cz tradičně velmi silný a výrazně ovlivňuje jeho celoroční výsledky. Letos zahýbal především kategorií televizní pořady a filmy, protože s chladným počasím lidé usedají před obrazovky. Šlágrem zimy i roku je tak StarDance i SuperStar. Mezi Čechy ovšem rezonovala i hudební anketa Český slavík, kterou okořenila přítomnost nemocného národního pokladu …

Zpracování osobních údajů

Za účelem využití služby „Newsletter Seznam.cz” dostupné na internetové adrese (URL) https://blog.seznam.cz (dále jen „Služba“) uživatelem Služby (dále jen „Uživatel“) je společnost Seznam.cz, a.s., IČO 261 68 685, se sídlem Radlická 3294/10, 150 00 Praha 5, provozovatel Služby (dále jen “Provozovatel”) oprávněna zpracovávat osobní údaje Uživatelů (zejména adresné a popisné údaje v rozsahu níže uvedeném), které tito Uživatelé poskytnou Provozovateli v rámci užívání Služby.

Osobní údaje Uživatele budou zpracovány Provozovatelem v nezbytném rozsahu za účelem poskytování Služby, a to zejména za těmito účely:

  • za účelem zařazení kontaktních údajů do databáze Provozovatelem a za účelem zasílání obchodních nabídek Uživateli ze strany Provozovatele;
  • za účelem zařazení kontaktních údajů do kontaktů Provozovatele za účelem vzájemné budoucí komunikace Provozovatele a Uživatele.

Takové zpracování osobních údajů je zákonné, jelikož je nezbytné pro splnění smlouvy, na jejímž základě Uživatel užívá Službu, a jejíchž smluvní stranou je Uživatel, jako subjekt osobních údajů.

Provozovatel postupuje při zpracování osobních údajů v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (obecné nařízení o ochraně osobních údajů, dále jen „nařízení“), zákonem č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů, zákonem č. 111/2019 Sb., kterým se mění některé zákony s přijetím zákona o zpracování osobních údajů, zákonem č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti, zákonem č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích a dalšími právními předpisy upravující ochranu osobních údajů.

Podrobnější informace o nakládání s osobními údaji jsou uvedeny na internetových stránkách Provozovatele, a to v příslušné sekci.

Beru na vědomí