Olympiáda na internetu: Prsa francouzské krasobruslařky lákala více než Ledecké druhá medaile

Aneta Kapuciánová 27. února 2018

Během posledních dvou týdnů žila Česká republika nejen na internetu zimními hrami v korejském Pchjongčchangu. Online zpravodajství na Sport.cz a Korejský speciál na Seznam Zprávy dohromady zaznamenalo téměř 77,5 milionů zobrazených stránek. Velkou pozornost získal článek o rozpadnutém kostýmu francouzské krasobruslařky během jejího vystoupení. Ve Vyhledávání Seznam.cz pak jasně dominovala Ester Ledecká, následovaná hokejisty a televizním programem. Desítky tisíc dotazů každý den směřovaly i na sázky a kurzy nebo česká i zahraniční média, která během her přinášela živé přenosy z jednotlivých sportů. 

Na začátku olympiády lidé hledali především program her, každý den na něj zadali v průměru zhruba 15 tisíc dotazů. Češi se také zajímali o biatlon, na který byly denní počty dotazů rovněž v řádu tisíců. V druhé polovině sportovního klání byla hlavní témata spojená s českou dvojnásobnou zlatou medailistkou Ester Ledeckou, ledním hokejem a počtem medailí, které si jednotlivé země z her odvážejí. Z jednotlivých sportů měli lidé celkově největší zájem o hokej, dotazů na něj se některé dny zadalo i několik desítek tisíc.

Ester Ledecká zvítězila také jako skokanka

Nejvyhledávanějším pojmem a zároveň největším skokanem hledaných výrazů na internetu se v období olympiády stala Ester Ledecká. První dny her se její jméno ve vyhledávání objevilo zhruba čtyřtisíckrát, po získání zlaté medaile na lyžích už ale zaznamenala 66 tisíc vyhledávání denně a do konce her pak denní počet vyhledávání přímo spojený s Ester Ledeckou kolísal v rozmezí mezi 20 až 40 tisíci.

Prsa francouzské krasobruslařky si získala velkou pozornost

Vyhledávané termíny korelovaly i s nejčtenějšími články na Sport.cz a v Korejském speciálu Seznam Zpráv. Zajímavé však je, že čtenáře Sport.cz více zaujal rozpadnutý kostým francouzské krasobruslařky, který odhalil její poprsí, než fakt, že Ledecká opanovala svou královskou disciplínu a získala druhou zlatou medaili.

TOP 5 nejčtenější článků na sport.cz během olympijských her:

Česko – Korea 2:1 Muka na úvod. Korea překvapila českého favorita

Ledecká na startu a ony si gratulují, nechápal Bank. Měl geniální tušení

Francouzčin kostým nevydržel. Ale jeli jsme skvěle, hlásil partner. Kanaďané dostali rekordní známku

Zázraky se dějí! Ledecká pokořila všechny specialistky a bere olympijské zlato

Česko – OSR 0:3 Boj o zlato nebude, rozhodlo 27 sekund! Čechy čeká bitva o bronz

TOP 5 nejčtenějších článků v rámci Korejského speciálu na Seznam Zprávy:

Online: Ester Ledecká vybojovala zlatou medaili v superobřím slalomu

Online: Čeští hokejisté vyřadili ve čtvrtfinále Američany, v semifinále je čekají Rusové

Svět baví česká senzace. Jak je možné vítězit na lyžích i na prkně, zkoumá BBC

Dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká: „Uvidíme se na Staromáku, těšte se!“

Online: Čeští hokejisté prohrávají v souboji o finále s Ruskem 0:2, hraje se třetí třetina Ester Ledecká vybojovala zlatou medaili v superobřím slalomu

Zkracování slov je v kurzu

V průběhu celých her patřily mezi nejčastěji hledané dotazy také formulace se zkratkou ZOH, která se objevovala ve spojení s různými slovy více než desetitisíckrát denně, a to například v podobě „zoh v koreji“, „zoh v pchjongčchangu“ nebo „zoh 2018“.

Aneta Kapuciánová

PR manažerka a tisková mluvčí

Sdílet na sítích