Sklik nabídne klientům možnost neinzerovat na webech označených iniciativou Konšpirátori.sk jako dezinformační

27. února 2018

Reklamní systém Sklik.cz nově nabízí možnost omezit zobrazování inzerce na webech, kterou iniciativa Konšpirátori.sk označuje za dezinformační. Omezení zobrazování se nastavuje na úrovni jednotlivých kampaní v Skliku pomocí nového checkboxu.

Seznam médií je k dispozici na webu iniciativy, stejně jako kritéria, podle kterých je Konšpirátori.sk hodnotí. Na oba dokumenty také odkazuje rozhraní Skliku tak, aby byly inzerentům k dispozici pokaždé, když je potřebují. Seznam.cz se na jejich tvorbě žádným způsobem nepodílí.

Ne všechny weby ze seznamu iniciativy Konšpirátori.sk jsou zařazené do partnerské sítě Sklik. Příkladem mohou být například všechna slovenská média.

Možnost vyloučit zobrazování na určité doméně je v Skliku k dispozici již dlouhodobě pomocí vyloučení webů z obsahové sítě. Podobným způsobem je možné na úrovni sestavy vyloučit témata článků, ve kterých se inzerent nepřeje zobrazovat.

Věříme, že touto změnou vycházíme vstříc inzerentům, kteří hledali cestu, jak automaticky zamezit zobrazování vlastních reklam na podobném typu obsahu.

Tým Skliku

Sdílet na sítích