Mezi nejlákavější místa v Česku patří Máchovo jezero a Lipno, ukazují data Mapy.cz

Aneta Kapuciánová 10. května 2018

Máchovo jezero je nejzobrazovanějším místem za uplynulý rok, ukazují to data turistické aplikace Mapy.cz. Pozornost lidí si však získaly i další vodní plochy, hned na druhém místě je přehrada Lipno, v top patnáctce se umístily i Vranov a Orlík. Mezi nejlákavější místa České republiky patří stále také stezky v oblacích, které v roce 2016 pomyslný žebříček popularity zcela ovládly.

S českou turistickou aplikací do světa

Že si Češi nevystačí jen s cestováním po republice, potvrzuje i třetí příčka ve vyhledávání, kterou obsadilo Letiště Václava Havla. „V Česku však lidé upřednostňují tradiční turistické cíle. Oblíbené jsou jako každoročně hrady, nejvyhledávanější vloni byly Kost, Houska a Kašperk, stálicí jsou také propast Macocha, Prachovské skály či Pravčická brána. Každý ze zmíněných cílů lidé vloni zadali do aplikace Mapy.cz přibližně 50 000 krát,“ říká Jakub Faifer, produktový manažer služby Mapy.cz.

V Praze se drží dlouhodobě na špici ZOO

V top 15 nejlákavějších míst se drží také hory, především Praděd, Sněžka a Říp. Z loňského žebříčku naopak vypadl jeden z nejvyhledávanějších cílů roku předchozího, a to tehdy hojně diskutovaný pražský tunel Blanka. V hlavním městě tak vloni nejatraktivnějším místem zůstala pražská ZOO.

Služba Mapy.cz svým uživatelům umožňuje vyhledat atraktivní místa v okolí, poskytuje tipy na zajímavé výlety, ať už pěšky, na kole nebo autem. Samozřejmostí je i doporučování nejbližších restaurací, hotelů nebo zastávek městské hromadné dopravy. Mapy.cz prostřednictvím počítače nebo mobilního telefonu denně využije přes milion lidí.

Aneta Kapuciánová

PR manažerka a tisková mluvčí

Sdílet na sítích