Mapy.cz představují turistické mapy ve formě plastického 3D modelu pro zimu i léto

Aneta Kapuciánová 14. února 2019

Nejoblíbenější česká turistická aplikace Mapy.cz společnosti Seznam.cz dnes spustila další novinku pro svoji webovou verzi. Interaktivní 3D zimní lyžařské a letní turistické mapy pro Českou republiku i celý svět lidem nabídnou pohled na reálný plastický terén.

Mapy.cz tak po integraci 3D zobrazení měst České republiky, které je vytvořeno z leteckých snímků, rozšiřují trojrozměrnou vizualizaci také na své turistické mapy pro zimní i letní sezónu. „Turisté si mohou na našich mapách hledat a plánovat pěší i cyklistické výlety nebo horské túry a prozkoumat trasy v téměř reálném podobě. Lidem tímto zobrazením zároveň chceme nabídnout možnost dopředu odhadnout rizika například ohledně výškových převýšení, která by je mohla na cestě potkat,“ říká Jakub Faifer, produktový manažer služby Mapy.cz, a dodává, že v praxi se uživatelům u lyžařské mapy zobrazí lepší výšková orientace, tedy sklon svahu, a u sjezdovek ještě i jejich obtížnost. Ovládání je velmi intuitivní, jednoduše se 2D i nové 3D mapy přepínají mezi sebou prostřednictvím označených ikon umístěných v levé horní části obrazovky.

Společnost Seznam.cz na tvorbě 3D map spolupracuje se společností Melown Technologies SE. Ta vytváří software pro rekonstrukci trojrozměrných modelů měst a obcí z leteckých snímků a technologie pro streaming a rendering digitálních modelů krajiny.

Mapy.cz svým uživatelům umožňuje vyhledat atraktivní místa v jejich okolí, poskytuje tipy na zajímavé výlety, ať už pěšky, na kole nebo autem. Samozřejmostí je i doporučování nejbližších restaurací, hotelů nebo zastávek městské hromadné dopravy. Mapy.cz prostřednictvím počítače nebo mobilního telefonu denně využije 750 tisíc lidí.

Aneta Kapuciánová

PR manažerka a tisková mluvčí

Sdílet na sítích