Vánoční programové tipy Televize Seznam a videoportálu Televizeseznam.cz

Hana Holubová 27. listopadu 2019

Televize Seznam

Sváteční program Televize Seznam nabízí pohádky, dobrodružné příběhy, napětí i lásku. Divákům může dělat společnost rodina monster Příšerákovi nebo nezbedný Tom Sawyer. Těšit se mohou ale i na filmové drama Králové hor či animovanou komedii Proč jsem nesnědl svého taťku.

Příšerákovi

Wishbonovi nejsou právě šťastná rodinka. Máma Emma má knihkupectví, které je před krachem, táta Frank je přepracovaný a každý den trpí pod tyranským šéfem. Dcera Fay je nešťastná, stydlivá teenagerka a syn Max je sice matematický genius, ale ve škole ho ostatní šikanují. Jenže ty opravdové trable Wishbonovy teprve čekají. Emmu si totiž jako svou budoucí partnerku vyhlédnul samotný hrabě Dracula. Pošle zlou čarodějnici Babu Yagu, aby Emmu proměnila v upírku. Yaga však nedopatřením změní v příšery i zbytek rodiny. Frank se stává Frankensteinovým monstrem, Fay se promění v mumii a malý Max v mocného vlkodlaka. Rodina monster se vydává po stopách čarodějnice s jediným cílem – přinutit ji, aby odčarovala prokletí a vrátila jim lidskou podobu. Cesta za rodinným štěstím je však plná úskalí a ostrých špičatých zubů…

Uvidíte 23. 12. 2019 od 20.00 hodin a v repríze 24. 12. od 14.40 hodin na Televizi Seznam.

Tom Sawyer

Přímo na Štědrý den se na obrazovkách Televize Seznam objeví rošťák Tom Sawyer. Ten nemá v hlavě nic jiného než rošťárny a nezbednosti, kterými velmi trápí tetu Polly, se kterou žije společně se svým nevlastním bratrem Sidem v St. Petersburghu v Mississippi. Polly si i přes Tomovu tvrdohlavost a svéráznou povahu vytyčila za cíl vychovat z něj spořádaného a váženého člověka. Tom má naštěstí kamaráda Hucka Finna, sirotka, který nade vše miluje dobrodružství. Jednoho dne se z jejich chlapeckých výprav do neznáma stane opravdové lidské drama. Obstojí chlapci tváří v tvář skutečné hrozbě?

Uvidíte 24. 12. od 20.00 hodin a v repríze 25. 12. od 14.30 hodin na Televizi Seznam.

 

Králové Hor

Nestárnoucí příběh přátelství mezi orlem a malým chlapcem. Mládě orla je svým starším bratrem vyhozené z hnízda, a tím odsouzené k smrti. Chlapec Lucas (Manuel Camacho) zase nezná lásku, ani teplo domova. Osud svádí Lucase a orlí mládě dohromady. Chlapec ptáče zachrání a pojmenuje ho Abel. Tajně se o něj stará, krmí ho. Ve společnosti mladého dravce nachází lásku a přátelství, které mu doma tolik chybí. S pomocí starého lovce Danzera (Jean Reno) učí Abela létat a lovit. Jak dravec roste a sílí, blíží se den, kterého se Lucas bojí. Den, kdy bude muset svého opeřeného přítele vypustit zpět do volné přírody.

Uvidíte 28. 12. od 20.00 hodin a v repríze 29. 12. od 14.10 hodin na Televizi Seznam.

Proč jsem nesnědl svého taťku

Starší syn krále Simianů (pralidí), Edward, se narodil tak maličký, že byl svým kmenem navždy zatracený. Vyrostl proto stranou od všech, pod ochranou svého přítele Iana. Jak Edward dospívá, objevuje tajemství ohně, lovu, moderní způsob bydlení i lásku. Pro svou typickou dobrosrdečnost se se všemi o vše dělí. Zvrátí veškeré zaběhnuté zvyky a tradice a svůj druh dovede až ke skutečné lidské existenci – ve které sníst něčího otce prostě není v pořádku.

Uvidíte 29. 12. od 20.00 hodin a v repríze 30. 12. od 14.40 hodin na Televizi Seznam.

Speciální vánoční a novoroční díly oblíbených internetových pořadů z produkce Streamu na Televizeseznam.cz

Během vánočních a novoročních svátků zařadí videoportál Televizeseznam.cz do vysílání tematické díly těch nejpopulárnějších pořadů z produkce Streamu. 

Sváteční pečení a vaření na Televizeseznam.cz

S kuchařem u plotny

Oblíbený šéfkuchař Zdeněk Marcín divákům předvede, jak jednoduše a rychle připravit typickou českou rybí polévku, bramborový salát, ale i skvělý vaječný koňak.

K vidění 6. 12., 13. 12. a 20. 12. na Televizeseznam.cz.

Ze dvora

Charismatický Hugo Hromas nabídne zajímavý tip na přípravu štědrovečerního kapra.

K vidění 19. 12. na Televizeseznam.cz.

Sladká akademie

Sympatická cukrářka Helena Fléglová představí tipy na silvestrovské jednohubky a nejrůznější chuťovky.

K vidění 26. 12. na Televizeseznam.cz.

Někdo to rád sladké

Česká cukrářská hvězda Iveta Fabešová divákům ukáže, jak připravit pařížské rohlíčky, vánoční makronky, koblížky nebo sněhové špičky Pavlova.

K vidění po dvou dílech 13. 12. a 20. 12. na Televizeseznam.cz.

Pivní republika

Ani na štědrovečerním stole nesmí v mnoha rodinách chybět dobré pivo. V pořadu Pivní republika diváci zjistí, jak připravit svařené pivo, eisbock a obatzda.

K vidění 20. 12. a 27. 12. na

 

Další tipy Televizeseznam.cz na sváteční dny

Lajna 2

Nahlédněte pod pokličku úspěšného pokračování seriálu z českého hokejového prostředí. Václav Neužil a Hana Vagnerová, představitelé dvou ústředních postav, odpovídají na divácké dotazy na tělo.

Hacknutá čeština

Každý den kolem sebe slýcháme mnoho novotvarů. Mnohé z nich jsou spojeny i s Vánoci nebo Silvestrem. Proto kdo chce vědět, co znamená přizdistáč, staromeček, jánoce, vínoce nebo baričelo, gottika, baraton, ať si nenechá ujít speciální díly Hacknuté češtiny.

K vidění 23. 12. a 30. 12. na Televizeseznam.cz.

Vetřelci a plameňáci

Ve svátečním díle Vetřelců a plameňáků se Pavel Karous zaměří na vánoční Vídeň. Chybět nebude ani speciální silvestrovský díl.

K vidění 24. 12. a 31. 12. na Televizeseznam.cz.

Jak nás vidí svět

Rozumí v zahraničí našim tradicím? A co si o nich myslí? Svérázná dvojice Chris a Manish a vybraná skupinka cizinců se tentokrát pustí do testování staročeského kuby, ochutnají bramborový salát, kapra i cukroví a ohodnotí české vánoční tradice.

K vidění 7. 12., 14. 12., 21. 12., 22. 12. a 24. 12. na Televizeseznam.cz.

Uzlíky na jazyku

První prosincový týden se diváci společně s Karlem Olivou vydají po stopách původu adventu, čerta a anděla, jesliček nebo štědrovečerního kapra a bramborového salátu. Zasvěceně, ale s humorem, zjistí původ tradic, které dodržujeme, aniž bychom mnohdy znali jejich historii.

K vidění 4. 12., 18. 12. a 25. 12. na Televizeseznam.cz.

Vynálezy všedního dne

Jak a kdy vlastně vznikly dnes tak populární ohňostroje? A co stálo za vznikem rachejtlí? Objevením dnes tak oblíbené, především silvestrovské, zábavy vás na Nový rok provede pořad Vynálezy všedního dne.

K vidění 1. 1. 2020 na Televizeseznam.cz.

Výlety do minulosti

Přímo na Štědrý den diváci v pořadu Výlety do minulosti zjistí, jak a kde byla poprvé uvedená jedna z nejkrásnějších vánočních koled, Tichá noc, od Franze Grubera. Připomenout si mohou i příběh svatého Mikuláše.

K vidění 5. 12., 21. 12. a 24. 12. na Televizeseznam.cz.

HitStory

Sváteční atmosféru a chvilky pohody dotváří bezesporu i hudba. Pár dní před Štědrým dnem se diváci mohou zaposlouchat do těch nejkrásnějších koled Karla Gotta, bez kterých si Vánoce už ani nedokážeme představit. Ze zahraničních hitů si připomeneme okolnosti vzniku Love Is All Around. K vidění a poslechu 20. 12. a 27. 12. na Televizeseznam.cz.

Fenomén

Vánoční přání jsou každoročním evergreenem a najdeme mezi nimi opravdové perly, nad kterými se třese bránice nebo zůstává rozum stát. Karolína Vrbasová v pořadu Fenomén představí kompilaci nejvtipnějších a nejbizarnějších kousků z celého světa.

K vidění 18. 12. na Televizeseznam.cz.

Výleťák

Nejkrásnější vánoční trhy i tipy na zajímavé adventní a sváteční výlety nabídne divákům oblíbený pořad Výleťák.

K vidění 12. 12., 19. 12. a 26. 12. na Televizeseznam.cz.

Grafika k pořadům

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích