Obchodní oddělení Seznamu se rozdělí. Do jeho vedení nastoupí Tomáš Búřil (42) a Jan Čekal (45). Igor Kalaš (43) se stane ředitelem Business Developmentu

Aneta Kapuciánová 4. března 2020

Od začátku března dojde k několika změnám na ředitelských pozicích české internetové jedničky Seznam.cz. Obchodní oddělení se po odchodu Martina Švarce rozdělí na dvě divize, které povedou Tomáš Búřil a Jan Čekal. Igor Kalaš se stane ředitelem Business Developmentu, přičemž jeho dosavadní agenda se rozdělí mezi Ivana Mikulu, ředitele Televize Seznam, a Jakuba Ungera, ředitele divize Zpravodajství a rádií.

„Obchodní oddělení patří mezi největší v Seznamu, a ačkoli Martin Švarc během svého působení v jeho čele odvedl obrovský kus práce, uvědomujeme si, že není v silách jednoho člověka rozvíjet všechna témata, která v dnešní době do Obchodu spadají. Proto od března rozdělíme oddělení na dvě rovnocenné divize,“ vysvětluje Tomáš Kapalín, místopředseda představenstva Seznam.cz. Pozici obchodního ředitele bude zastávat Tomáš Búřil, který v Seznamu v minulosti už působil. Věnovat se bude největším klientům, agenturám, zahraničnímu obchodu, televizi a rádiím. Funkci ředitele regionální inzerce si vezme na starosti Jan Čekal, který doposud působil jako manažer prodeje SME.

Igor Kalaš bude mít na starosti nové obchodní příležitosti

Igor Kalaš, dosavadní obsahový ředitel, se od března posune na pozici ředitele Business Developmentu, ve které bude mít na starosti mimo jiné i další rozvoj videoportálu Televizeseznam.cz. Do Kalašovy agendy budou spadat i další rozvojová témata, například distribuce, rozvoj mobilních aplikací či nových příležitostí pro Vyhledávání.

Vedení redakcí, které měl doposud Kalaš na starosti, si mezi sebe rozdělí Ivan Mikula a Jakub Unger. Mikula si k řízení Televize Seznam přibere vedení Streamu a Unger přidá do svého portfolia lifestylové online magazíny Proženy.cz a Garáž.cz.

Aneta Kapuciánová

PR manažerka a tisková mluvčí

Sdílet na sítích