Seznam.cz spolupracuje s firmou Cyclomedia. Uživatelům nabídne výrazně kvalitnější panoramatické snímky, a to nejen v aplikaci Mapy.cz

Aneta Kapuciánová 28. dubna 2021

Seznam.cz uzavřel smlouvu o dlouhodobé spolupráci s nizozemskou společností Cyclomedia, která je světovou špičkou v oblasti sběru a zpracování obrazových dat ze silniční sítě. Už v létě tak začne česká internetová jednička nabízet nejkvalitnější možné panoramatické snímky, a to nejen v aplikaci Mapy.cz, ale i na svých dalších službách. 

„Velmi nás těší, že našim uživatelům budeme moct prezentovat data v nejlepší dostupné kvalitě,“ říká Robert Drozda, ředitel divize Služeb Seznam.cz, a dodává, že snímkování začne v květnu a na první výsledky se uživatelé mohou těšit už v létě.

 „Cyclomedia je hrdá, že si ji společnost Seznam.cz vybrala jako dodavatele snímání s vysokým rozlišením a poskytovatele přesných geoprostorových údajů České republiky pro 3D pozemní zobrazení. Těšíme se na dlouhodobou spolupráci, která uživatelům různých platforem Seznamu zprostředkuje vysoce kvalitní zobrazení,“ doplňuje Wessel van Hoek, Obchodní ředitel společnosti Cyclomedia pro Severní Evropu a rozvíjející se trhy.

Technologie společnosti Cyclomedia nabízí kvalitní a geograficky přesně zaměřené sférické snímky veřejného prostředí, které začne Seznam.cz nově využívat nejen v aplikaci Mapy.cz, ale i na dalších službách, jako jsou třeba Firmy.cz nebo Sreality.cz. „Zobrazíme lepší kvalitu panoramatických fotografií například u profilů objektů registrovaných v katalogu Firmy.cz nebo panoramu okolí u nemovitostí na portálu Sreality.cz,“ upřesňuje Jan Kunz, produktový manažer Mapy.cz.  

Flotila vozidel Cyclomedia vybavená kamerovým systémem a dalšími senzory bude snímat území celé České republiky. „Už letos získáme fotografie a data třetiny silniční sítě našeho území a více než dvaceti největších měst,“ dodává Kunz. Nasnímaná data Seznam využije i při dalším zlepšování navigace, včetně dopravních informací. 

O aplikaci Mapy.cz

Služba Mapy.cz svým uživatelům poskytuje aktuální dopravní informace a umožňuje vyhledat atraktivní místa v jejich okolí, poskytuje tipy na zajímavé výlety, ať už pěšky, na kole, nebo autem. Samozřejmostí je i doporučování nejbližších restaurací, hotelů nebo zastávek městské hromadné dopravy. Mapy.cz prostřednictvím počítače nebo mobilního telefonu denně využije 750 tisíc lidí.

O společnosti Cyclomedia

Cyclomedia snímá data ze skutečného světa a transformuje je do jedinečných náhledů, které vám umožní pochopit komplexnost prostředí okolo vás. Za použití světově nejpřesnější 360° vizualizace ulic, která je vylepšena inovativní analytikou řízenou umělou inteligencí, dodává Cyclomedia praktické náhledy, které dnes můžete použít pro budování lepšího zítřka. Reálná data. Skutečné pochopení. Velký dopad.

Aneta Kapuciánová

PR manažerka a tisková mluvčí

Sdílet na sítích