Televize Seznam dosáhla se seriálem Lajna 3 průměrného sharu 4,22 %

Hana Holubová 8. prosince 2021

Posledních osm pondělních večerů patřilo v Televizi Seznam třetí řadě komediálního seriálu Lajna scenáristy Petra Kolečka a kreativního producenta Daniela Strejce. Díly vysílané v prime time od 20:30 hodin průměrně sledovalo 182 tisíc diváků starších 15 let (share 3,17 %). V hlavní cílové skupině Televize Seznam 15-69 let dosáhla sledovanost na 136 tisíc diváků (share 4,22 %). Na videoportálu Stream má třetí řada zatím přes tři milióny zhlédnutí. V další vlastní hrané tvorbě chce Televize Seznam pokračovat i v roce 2022.

Nejvyšší sledovanosti dosáhl v Televizi Seznam šestý díl Lajny 3, který sledovalo v cílové skupině 15-69 let 194 tisíc diváků (share 5,94 %). Seriál bodoval hlavně u mladších. Podíl sledovanosti v cílové skupině 15-24 let byl 10,1 %. První dvě série seriálu Lajna, které diváci najdou na videoportálu Stream, mají přes 16 milionů zhlédnutí. Třetí řada jich má aktuálně přes tři milióny.

„Jsem velice rád za skvělé přijetí seriálu Lajna 3 u diváků a samozřejmě budeme chtít na tento úspěch navázat i v budoucnu.  Momentálně řešíme další náměty pro seriálovou hranou tvorbu a jedním z těchto námětů je i pokračování seriálu Lajna. Jsem přesvědčen, že by byla velká škoda nepokračovat v tak úspěšném formátu!“ říká ředitel Televize Seznam Ivan Mikula.

Synopse: Lajna 3

Elitní hokejový kouč Luboš Hrouzek, olympijský vítěz z Nagana a bývalý hráč NHL, se po rozvodu s manželkou Helenou rozešel i se svým klubem HC Slavia Praha. Rozhodl se odejít z Prahy a začít znovu na místě, kde by ho asi nikdo nečekal… v Havířově! A nejel tam rozhodně sám, unesl tam svého syna Patrika. Chtěl v Havířově stvořit novou hokejovou legendu, Hrouzka juniora. Poté, co si Luboš Hrouzek získal srdce hráčů i lidí z Havířova a co si v něm prožil poměrně dost eskapád a bodyčeků, se vrací do hokejové Slavie. Má ji zachránit v druhé nejvyšší soutěži, a to i přesto, že musel v minulosti z klubu za podivných okolností odejít. Ukazuje se totiž, že za návratem do Slavie stojí ještě větší hokejový šílenec a autorita – Hrouzek starší. Z přesunu do Prahy je bez ohledu na okolnosti naprosto nadšená Hrouzkova přítelkyně Deniska. A to nejdůležitější na konec, Lubošovi se narodila dvojčata! Ríša a Míša žerou jako medvědi, takže určitě jednou skončí v Boston Bruins. Luboš s Deniskou si tedy na začátku nové sezóny užívají rodinného štěstí. Idylka skončí ve chvíli, kdy do týmu přichází nová hokejová lajna ze zahraničí. Ze země, které hokejový bůh skutečně nepřál… Ve třetí sérii čeká na Hrouzka asi ta největší výzva, kterou si hokejový kouč dovede představit, možná i větší než samotné Nagano!

Kredity

Režie: Vladimír Skórka
Scénář: Petr Kolečko
Hrají: Jiří Langmajer, Hana Vagnerová, Václav Neužil, Michal Suchánek, Zdeněk Piškula, Michal Isteník a další

Zdroj dat: ATO – Nielsen Admosphere; živě + TS0-3; ke dni: 2. 12. 2021; CS: 15-69,15+,15-24

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích