Nové kategorie a parametry na Zboží.cz od března 2022


Po nedávném souhrnu novinek přinášíme přehled nových kategorií, nově založených či upravených parametrů a dalších změn, ke kterým došlo v únoru tohoto roku.

Nově založené kategorie

Na vaše připomínky jsme založili nové kategorie. Doporučujeme vám zkontrolovat a upravit CATEGORYTEXT v XML feedu, pokud je váš sortiment pro tyto kategorie relevantní:

Domácí spotřebiče | Kuchyňské spotřebiče | Příprava nápojů | Výdejníky vody
Kultura a zábava | Volný čas | Chovatelské potřeby | Hmyzí hotely
Kultura a zábava | Volný čas | Magnet fishing

Nové parametry

Díky novým parametrům si uživatelé na webu mohou vyfiltrovat jednotlivé nabídky či produkty, také se jim informace zobrazí v detailu produktu.

Správné zadání hodnot do tagu PARAM si můžete zkontrolovat v naší nápovědě.

Jakých kategorií se přidání parametrů týká, se dozvíte zde.

TOP parametry, které doporučujeme vyplnit:

Čerpadla

Do kategorie této kategorie jsme pro lepší filtrování přidali možnost vybírat produkty také podle napájení čerpadla. Přibyla nám zde také možnost filtrace čerpadel do septiku, s tlakovým spínačem a v neposlední řadě i vrtačkových čerpadel v parametru typ čerpadla, tudíž si zde vybere opravdu každý, kdo si chce nové čerpadlo pořídit.

Vzduchovky

Pro lepší možnosti výběru jsme přidali možnost vybrat si konkrétní typ zbraně, takže nyní si uživatel bude moct vyfiltrovat brokovnici, pistoli či třeba samopal. Také je nyní možnost filtrovat podle typu střelivabroků či diabolek. Ale je toho mnohem více, takže ať už uživatel bude hledat vzduchovky s optikou, se zásobníkem, zalamovací podle typu nátahu či s pojistkou, na Zboží.cz si jistě každý vybere.

Autosedačky

Ani autosedačky neunikly naší pozornosti a pro ještě pohodlnější výběr jsme přidali možnost filtrace sedaček s oddělitelným podsedákem. Doplnili jsme také různé bezpečnostní prvky, jako možnost vybrat si autosedačky s tříbodovým či pětibodovým pásem, s nastavitelným bezpečnostním pásem, případně se zvýšenou ochranou proti bočnímu nárazu. Pro pohodlí dítěte se pak budou hodit parametry nastavitelná poloha opěrek rukou a všichni ocení autosedačky s držákem na lahve.

Dlažby

V kategorii dlažby se událo hodně změn, za zmínku stojí nové vlastnosti, podle kterých bude výběr dlažby jednodušší. Ve filtraci se objevily vlastnosti rektifikovaná, velkoformátová, mrazuvzdorná a protiskluzová. Úpravě se nevyhnul ani parametr druh dlažby, kde se dá vybírat podle toho, zda potřebujete dlažbu s dekorem, pod kamna, klasickou dlažbu, schodovku, nebo sokl. Kromě toho si lze vybrat i podle tvaru dlažby, případně podle třídy otěru, nechybí ani typ povrchu.

Kamery do auta

V kamerách do auta jsme přidali parametry pro podrobnější filtrování funkcí. Takto má nyní uživatel možnost si vybrat například kamery s detekcí radarů či s automatickým spuštěním nebo duální kamery, které sledují situaci nejen před vozidlem, ale i za ním.

Mopy a kbelíky

Do kategorie mopy a kbelíky nově přibyly parametry zaměřené především pro výběr podle tyče mopu. Teď je možné si vybrat mop podle materiálu tyče, mopy s teleskopickou tyčí a s možností vyměnitelného nástavce. Nechybí ani možnost výběru podle barvy a šíře záběru.

Další nové parametry kategorií naleznete v tabulce ke stažení:

Zajímá-li vás, jak pomocí tagu CATEGORYTEXT a PARAM můžete zlepšit viditelnost vašich nabídek, přečtěte si náš článek na toto téma. Přejete-li si založit novou kategorii nebo parametr, které vám na Zboží.cz chybí, napište nám na zbozi@firma.seznam.cz.

Zajímavým kategoriím jsme se věnovali i v magazínu Zboží, kde se naši redaktoři snažili odhalit nejlepší 3D tiskárny. Připravili jsme 10 tipů jak ušetřit za elektřinu a už se těšíme na nový iPhone SE, který by měl být představen již příští úterý. A v návaznosti na dění na Ukrajině jsme připravili jak a kde je možné pomoci.

Tým Zboží.cz

Sdílet na sítích