Proženy.cz uvádí nový podcast MUDr.ování s Lucií Šilhovou

Hana Holubová 27. dubna 2022

Jsou obézní lidé v České republice šikanováni? Jak daleko je vývoj ženské viagry? Opravdu jsou balerínky tak špatné boty, jak se říká? To je jen pár otázek, na které se zaměří publicistka a moderátorka Lucie Šilhová ve svém novém podcastovém pořadu MUDr.ování. Současná témata z oblasti medicíny rozebere se svými hosty, kterými budou například psychoterapeutka Kateřina Cajthamlová, dětská psycholožka Eva Němečková či sexuolog Luděk Fiala. Otevřené rozhovory s předními českými odborníky v podcastovém MUDr.ování startují 27. dubna na Proženy.cz.

Známá lékařka Kateřina Cajthamlová si s Lucií Šilhovou v podcastu MUDr.ování popovídá o tom, co to vlastně znamená být korpulentní nebo jak se může jídlo stát novým náboženstvím. S fyzioterapeutkou Vendulou Novákovou probere chůzi na boso a také co říká na baleríny a lodičky. Julia Miklošová, lékařka z urgentního dětského příjmu v Motole, upřesní, proč by na zahradách rodinných domů zakázala trampolíny. Dětská psycholožka Eva Němečková v rozhovoru s Lucií Šilhovou vysvětlí, že častokrát nejsou nemocné děti, ale jejich mámy. Hrozí nám podle sexuologa Luďka Fialy sexit? Co dělat, když chce jeden moc a druhý málo? A jak je na tom populace s neplodností? Nejen na tyto otázky zazní erudované odpovědi v novém podcastu MUDr.ování.

Ráda si povídám s chytrými, zajímavými a inspirativními lidmi. Nebojím se nových výzev a rozjíždění nových projektů, proto jsem nadšená, že vše vyšlo a ve spolupráci s Proženy.cz vzniká podcast MUDr.ování. Ten přinese zajímavé rozhovory určené širšímu publiku.

Podcast MUDr.ování bude zaměřen na sezonní, ale i nadčasová témata, která jsou společensky aktuální. Lucie Šilhová, která se během svých téměř třiceti let v lifestylových médiích naučila dobře naslouchat lidem kolem sebe, ví, co lidi zajímá a koho se zeptat na radu či názor. Nový podcast je orientován na oblast zdraví na úrovni blízké laikům, bez zbytečných odborností, které by posluchače nudily. Rozhovory v MUDr.ování mají za cíl také bourat stereotypy a mýty týkající se lidského zdraví, které v dnešní době hojně kolují nejen po sociálních sítích.

Nový podcast s Lucií Šilhovou MUDr.ování startuje 27. dubna na Proženy.cz.

Lucie Šilhová

Česká publicistka, která během své profesní kariéry prošla nejvýznamnějšími ženskými lifestyle médii, se věnuje ženám z nejrůznějších úhlů pohledu již téměř 30 let. Šilhová byla u toho, když u nás začala vycházet česká verze časopisu Cosmopolitan, vedla také magazíny Puls, Ona Dnes a Apetit. Napsala i odborně naučnou publikaci Matkou ve vyšším věku, beletrii Beru to na sebe a volně navazující Svedu to na tebe či knižní rozhovor s MUDr. Kateřinou Cajthamlovou Zázraky jsou logické. V dubnu jí vyjde nová kniha Hřích mám pořád v záloze, jenž je souborem fejetonů, které můžete pod titulem Očima padesátky číst každé pondělí na webu Proženy.cz Vytvořila i projekt Salónek Lucie Šilhové, který pořádá každý měsíc v Art&Event Gallery v pražském domě Černá labuť.

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích