Nové kategorie a parametry na Zboží.cz od července 2022

Po nedávném souhrnu novinek přinášíme přehled nových kategorií, nově založených či upravených parametrů a dalších změn, ke kterým došlo v červnu tohoto roku.

Nově založené kategorie

Na vaše připomínky jsme založili nové kategorie. Doporučujeme vám zkontrolovat a upravit CATEGORYTEXT v XML feedu, pokud je váš sortiment pro tyto kategorie relevantní:

Počítače | Počítačové komponenty | Počítačové chlazení | Teplovodivé podložky
Počítače | Software | Video software
Počítače | Počítačové příslušenství | Kabely a konektory | HDMI Extendery
Elektronika | Herní zařízení | Hry | Hry pro staré konzole
Zdraví | Brýle a kontaktní čočky | Počítačové brýle

Nové parametry

Díky novým parametrům si uživatelé na webu mohou vyfiltrovat jednotlivé nabídky či produkty, také se jim informace zobrazí v detailu produktu.

Správné zadání hodnot do tagu PARAM si můžete zkontrolovat v naší nápovědě.

Jakých kategorií se přidání parametrů týká, se dozvíte zde.

TOP parametry, které doporučujeme vyplnit:

Myši a klávesnice

V kategorii Klávesnice můžete nově vyplňovat typ kláves, který určuje výšku jejich profilu, hmotnost, hloubku a zda se jedná o kompaktní model. U Podložek pod myš lze určit, zda je ergonomická, určena také pod klávesnici nebo z jakého je materiálu. V kategorii Sety klávesnic a myší je nově možnost vyplnit vlastnosti herní, drátová, nízké klávesy a sluchátka v balení. Všechny zmiňované kategorie nově umožňují určit také informaci o RGB podsvícení. Mimo klávesnice, kde se již parametr nacházel, také barvu. U Myší lze určovat provedení (pro leváky/praváky, apod.), rozhraní a zda má myš trackball. Informaci o tom, jestli je myš vertikální nově vyplňujte jako vlastnost.

Tiskárny a skenery

K Tiskárnám štítků lze přidávat údaje o technologii a barvě tisku, u Pokladních tiskáren o rychlosti tisku. U obou kategorií a Pásků do tiskárny lze určovat také rozměry. Hlavní kategorie Tiskárny se slučuje s kategorií multifunkčních zařízení, proto do ní přibyly nové parametry, které lze již vyplňovat. K novým parametrům se řadí rozlišení skeneru, funkce faxu, automatický podavač, NFC čip, stand-by a typická spotřeba v zapnutém stavu a AirPrint. V neposlední řadě vyplňujte u příslušných modelů vlastnost multifunkční. Skenery nově určují také barevnou hloubku, rozhraní a WiFi.

Routery a switche

K Routerboardům přibylo několik parametrů. Podobně jako v kategorii routery a přístupové body lze určovat typ WiFi (generaci), WiFi standard, počet LAN portů a operační paměť. K routerboardům, ale také k Routerům a přístupovým bodům, přibyl parametr frekvenční pásmo (2,4/5 GHz, apod.). V routerům navíc i VPN. V kategorii Switche lze vyplnit jeho typ (desktop, rack), přepínací kapacitu a vlastnosti PoE, QoS, VLAN, spravovatelnost a stohovatelnost. Určovat můžete také přenosovou rychlost, kterou nově naleznete i v kategorii routerboary.

Zajímá-li vás, jak pomocí tagu CATEGORYTEXT a PARAM můžete zlepšit viditelnost vašich nabídek, přečtěte si náš článek na toto téma. Přejete-li si založit novou kategorii nebo parametr, které vám na Zboží.cz chybí, napište nám na zbozi@firma.seznam.cz.

Zajímavým kategoriím a trendy tématům jsme se věnovali i v magazínu Zboží, kde se naši redaktoři snažili odhalit nejlepší benzínové sekačky. Připravili jsme tipy jak pečovat o bazén a už se těšíme až vyzkoušíme nový procesor Apple M2

Tým Zboží.cz

Sdílet na sítích