Chcete rychle získat informace o aktuálním i historickém vývoji cen bytů, domů i pozemků? Je tu pro vás nástroj Vývoj nabídkových cen na Cenovém kompasu Sreality.cz

Kristýna Hořovská 25. ledna 2023

Nástroje, které Cenový kompas nabízí, jsou k dispozici i všem zástupcům médií. Díky nástroji Vývoj nabídkových cen od nejnavštěvovanějšího českého realitního portálu můžete rychle získat informace o cenách realit inzerovaných v jeho nabídce.

Cenový kompas Sreality.cz umožňuje prostřednictvím nástroje Vývoj nabídkových cen získat základní představu o vývoji cen rodinných domů, stavebních pozemků, rekreačních objektů (chat i chalup) i bytů už od června roku 2014 do současnosti. Vývoj ceny je vždy vztažen na metr čtvereční zastavěné plochy.

Na stránce analyzátoru jednoduše zadáte filtry, a omezíte tak nemovitosti na objekt svého zájmu. Můžete se tak podívat třeba na vývoj cen ve své ulici, obci, městě nebo kraji. Po zadání filtrů vám analyzátor sestaví i graf, takže můžete sledovat, zda nemovitosti v dané lokalitě rostou nebo klesají na hodnotě. Data pak můžete využít do svých článků.

Vlajkovou lodí je analýza vývoje cen bytů 2+kk

Stálicí na stránce nástroje je žebříček vývoje cen bytů o velikosti 40 až 60 metrů čtverečních ve všech krajích Česka, tedy v zásadě klasických 2+kk, kterých je dlouhodobě v nabídce zastoupeno řádově nejvíce. „Právě u tohoto typu nemovitostí je vývoj cen nejrelevantnější, protože analýza nabízí velký vzorek,” říká Lenka Zichová, produktová manažerka Sreality.cz. Tento datový výstup je aktualizován vždy jednou za kvartál a uživatelé ho naleznou ve spodní části stránky analyzátoru.

Kristýna Hořovská

PR specialista

Sdílet na sítích