Nejnavštěvovanějším zpravodajským serverem byly během volební soboty Novinky.cz

Aneta Kapuciánová 16. ledna 2023

Zpravodajský webový portál Novinky.cz zaznamenal během soboty 14. ledna, kdy probíhalo v České republice vyhlašování výsledků prvního kola prezidentských voleb, téměř 31,2 milionů page views*. Server navštívilo 2,5 milionu reálných uživatelů*, přičemž téměř 700 000* jich sledovalo online volební studio.

Novinky.cz připravily na sobotu 14. ledna speciální živé vysílání ze svého virtuálního volebního studia, kde moderátoři Eva Mikulecká a Vladimír Kořen se svými hosty hodnotili průběžné výsledky 1. kola třetí přímé volby prezidenta České republiky. K dispozici byly i pohledy do volebních štábů jednotlivých kandidátů. Pozvání do studia přijali politický marketér Jakub Horák, politolog Jan Kubáček, někdejší ministr obrany a europoslanec za ODS Alexandr Vondra a politolog Lukáš Jelínek.

Vysílat bude online volební studio i po druhém kole prezidentských voleb, které se uskuteční v pátek 27. a v sobotu 28. ledna 2023.

Volby zvýšily datový tok

Zvýšený zájem o online informace se projevil i v datovém toku. Podle Nix.cz dosáhl datový tok v sobotu 14. ledna na Seznamu hodnoty 128 Gbps, a to mezi 16. a 18. hodinou. Hodnota přenášených dat v běžnou sobotu se přitom pohybuje kolem 70 Gbps.

* Zdrojem dat o návštěvnosti je NetMonitor/Gemius.

Aneta Kapuciánová

PR manažerka a tisková mluvčí

Sdílet na sítích