Seznam.cz představuje roční skokany Vyhledávání a žebříček toho nejlepšího z obsahových služeb za rok 2022

Hana Holubová 30. ledna 2023

Z vyhodnocení skokanů, které každoročně zveřejňuje služba Vyhledávání, kterou alespoň jednou měsíčně využije každý druhý Čech, vyplývá, že z oblasti televizní tvorby si lidé nejčastěji hledali informace o pohádce Tajemství staré bambitky 2, talentové show Česko Slovensko má talent 2022 a do třetice o tureckém romantickém seriálu Láska na prenajom online. Za skokany roku žebříček označuje ty osobnosti, události a produkty, které uživatelé na internetu vyhledávali výrazně více než o rok dříve.

V kategorii zprávy a kauzy si lidé zjišťovali informace o zesnulém sexuologovi Radimu Uzlovi, dále pak o zastropování cen energií nebo kokainu v banánech nalezených v několika českých supermarketech.

Z pohledu volnočasových aktivit bylo nejhledanější trio: Dny NATO 2022, Pochod Praha Prčice 2022 a tenisový turnaj Australian Open 2022. Ze známých osobností se uživatelé nejvíce zajímali o zesnulého herce Jaroslava Víznera, americkou herečku Anne Heche a hudebníka Paula McCartneyho.

TOP obsah na Seznam.cz za rok 2022

Nejsledovanější pořad v Televizi Seznam

Nejvíce diváků v roce 2022 přilákala oblíbená pohádka Hynka Bočana S čerty nejsou žerty. I když vznikla před bezmála 40 lety, sledovalo ji na Štědrý den 14,61 % diváků.

*Zdroj: ATO-Nieslen Admosphere, prosinec 2022, CS: 15-69 let, live+TS0-3

S čerty nejsou žerty
Komediální pohádka patří mezi ty nejoblíbenější.

Nejsledovanější pořad na Streamu

Pokud jde o sledovanost na videoportálu Stream, roce 2022, suverénním vítězem jsou adrenalinoví Mistři volantu. V pořadu, který moderuje Richard Cacák, můžete sledovat zábavná i dramatická videa z palubních kamer.

Nejsledovanější video na Streamu

Neuvěřitelných 694 264 přehrání nasbíralo video s receptem na řízek z vepřové krkovice. Ten skvěle chutná jak teplý, tak i studený, a navíc se díky triku našich babiček doslova rozplývá na jazyku.

Řízek, který stojí za to.

Nejčtenější recept

Největší hromadná honba za recepty každoročně začíná před Vánoci, kdy lidé hledají tipy, jak upéct cukroví, se kterým není příliš práce. I proto každoročně bodují nepečené druhy, které jsou rychle hotové. 50 nejlepších receptů si zobrazilo 433 044 lidí.

Nejčtenější článek Proženy.cz

Na webu Proženy.cz v loňském roce nejvíce zaujal článek s fotkami známých párů, které se nebály šokovat. Jde třeba o zpěvačku Lady Gaga a jejího přítele nebo Johna Lennona s Yoko Ono. Lechtivý článek zaznamenal 1 030 492 zobrazení.

Nejčtenější článek na Garaž.cz

Oblíbený motoristický magazín Garáž u čtenářů nejvíce zabodoval článkem o tom, které dopravní přestupky vás mohou stát řidičák. Celkem získal 1 007 037 zobrazení. A co vy? Víte, za co můžete v Česku přijít o papíry?

Nejposlouchanější podcast

Posluchači Seznam.cz si v roce 2022 nejvíce oblíbili zpravodajský podcast 5:59, kterým posluchače každé všední ráno provází Lenka Kabrhelová. Podcast má na webu Seznam Zpráv 613 000 přehrání a v podcastových aplikacích zaznamenal na 3,5 milionu stažení.

Moderátorka podcastu 5:59 Lenka Kabrhelová.

Nejčtenější článek Seznam Zpráv

Únorový útok ruské federace na sousední Ukrajinu šokoval celý civilizovaný svět. Seznam Zprávy první hodiny konfliktu na Ukrajině sledovaly v článku, který se postupně proměnil v online reportáž. Ta nasbírala 4 083 208 zobrazení.

Nejčtenější článek na Expresfm.cz

Lidé mají rádi tajemno. Důkazem je, že se nejčtenější článek na webu Expresfm.cz (508 812 zobrazení) věnuje děsivým proroctvím pro rok 2022. Co myslíte, naplnily se předpoklady a věštby astrologů nebo slavného Nostradama?

Nejhranější český song na rádiu Expres FM

Talentovaná zpěvačka Lenny na písni Lithium spolupracovala s hvězdným Mikem Shinodou z kapely Linkin Park. A výsledek zjevně stojí za to – Lithium se na rádiu Expres FM stalo nejhranější skladbou českého interpreta.

Nejhranější zahraniční song na rádiu Expres FM

Harrymu Stylesovi se v posledních letech daří. Kromě toho, že je talentovaný zpěvák, slaví úspěchy i na filmovém poli. Posluchači Expres FM si natolik oblíbili jeho singl As It Was, že ho pro rok 2022 proměnili v nejhranější píseň na této stanici.

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích