Seznam Brand Studio má z Native Advertising Awards čtrnáct medailí. Andy Sitta je Nejlepším marketérem nativní reklamy

Kristýna Hořovská 11. května 2023

Českému Seznam Brand Studiu se i letos podařilo získat na největší mezinárodní soutěži nativní reklamy celou řadu prestižních ocenění. Z Native Advertising Awards, které se letos vyhlašovaly v dánské Kodani, si Andy Sitta a jeho tým odvážejí hned čtrnáct ocenění. Zlatou pozici získalo studio české internetové jedničky v šesti kategoriích. Odvezlo si i po čtyřech stříbrných a bronzových medailích. Vedoucí studia Andy Sitta se stal Nejlepším marketérem nativní reklamy roku 2022.

Celkem mělo Seznam Brand Studio patnáct nominací. V prestižní ceny proměnilo hned čtrnáct z nich. Vedoucí Andy Sitta byl oceněn jako Nejlepší marketér nativní reklamy za rok 2022. Spolu s ním byli na cenu nominováni i Annie Granatstein, viceprezidentka content marketingového oddělení v nadnárodní společnosti Marriott International, a Richard Pattinson, seniorní viceprezident contentového studia BBC StoryWorks, které spadá pod BBC Global News.

„Letos jsme finálně potvrdili, že v rámci nativní reklamy patříme do absolutní světové špičky, především co se efektivity, kreativity a strategie týče. Ze všech studií si odnášíme nejvíce medailí, včetně těch zlatých,” říká Andy Sitta a dodává: „Cen si velmi vážím. Reklamu se snažíme dělat tak, aby lidi bavila, a zároveň dokazujeme, že nativní reklama přináší značkám super výsledky. Během vyhlášení bylo skvělé vidět, že jsme inspirací pro spoustu studií po celém světě. Ocenění nám dodává energii do dalších projektů a je motivací posunout laťku nativního obsahu ještě výš, kombinovat formáty a zkoušet nové věci. Nedávno jsme například uvedli nový formát Seznam Talks, což je článek postavený na rozhovoru se zajímavou osobností, a je tak ideální například pro podporu brand ambasadorů značek.“ 

Seznam Brand Studio v loňském roce publikovalo 336 klientských projektů na míru. Ty vygenerovaly přes 16 milionů přečtení, 762 tisíc přímých prokliků na klientské weby a průměrný čas strávený na obsahu byl na jednoho čtenáře 4 minuty a 17 vteřin. Aktuálně ve studiu působí 30 odborníků na nativní reklamu, storytelling, grafiku apod. K tomu v Seznam Brand Studiu vzniklo pět seriálů pro internetovou televizi Stream.cz.

O Native Advertising Awards

Jedná se o prestižní ocenění v oblasti nativní reklamy, kterou hodnotí Native Advertising Institute v dánské Kodani. Ten každoročně pořádá také největší mezinárodní konferenci zaměřenou na nativní reklamu, na kterou se sjíždí zástupci nejznámějších mediálních domů The New York Times, CNN, BBC, Forbes a další zvučná jména. Ty spolu pak měří síly i v Native Advertising Awards.

Přehled získaných ocenění:

Typ oceněníKategorieKampaň/oceněnýZadavatel/značka
Zlatá medaileNejlepší marketér nativní reklamy za rok 2022Andy SittaSeznam Brand Studio
Zlatá medaileKampaň, do které byly nejlépe zapojeny různé kanályRakouskem svobodně a aktivněÖsterreich Werbung, Rakousko
Zlatá medaileNejlepší využití influencera v rámci nativní kampaně Náš svět je whiskyStará žitná myslivecká
Zlatá medaileNejlepší propojení klienta s webovou televizí Nahrávky & NabíječkyHyundai
Zlatá medaileNejlépší text nativní kampaněZakázané pásmoVoyo
Zlatá medaileNejlepší design nativní kampaněZakázané pásmoVoyo
Stříbrná medaileNejlepší strategie nativní kampaněNáš svět je whiskyStará žitná myslivecká
Stříbrná medaileNejefektivnější nativní kampaňNáš svět je whiskyStará žitná myslivecká
Stříbrná medaileNejlepší užití online médiíZrození k pohybuRajec
Stříbrná medaileNejlepší výzkumný projektStudie Eye-tracking v nativních formátechAutor: Seznam Brand Studio & Mendelova univerzita v Brně (ETLab)
Bronzová medaileStudio roku 2022 o velikosti nad 20 zaměstnanců Seznam Brand StudioSeznam.cz
Bronzová medaileNejkreativnější kampaň Zakázané pásmoVoyo
Bronzová medaileNejlepší nativní B2C kampaňNahrávky & NabíječkyHyundai
Bronzová medaileNejefektivnější nativní kampaňNahrávky & NabíječkyHyundai
Kristýna Hořovská

PR specialista

Sdílet na sítích