Nové kategorie a parametry na Zboží.cz od února 2023


Po nedávném souhrnu novinek přinášíme přehled nových kategorií, nově založených či upravených parametrů a dalších změn, ke kterým došlo v lednu tohoto roku.

Nově založené kategorie

Na Zboží jsme založili nové kategorie. Doporučujeme vám zkontrolovat a upravit CATEGORYTEXT v XML feedu, pokud je váš sortiment pro tyto kategorie relevantní:

Kultura a zábava | Volný čas | Společenské hry | Šachy

Nové parametry

Díky novým parametrům si uživatelé na webu mohou vyfiltrovat jednotlivé nabídky či produkty, také se jim informace zobrazí v detailu produktu.

Správné zadání hodnot do tagu PARAM si můžete zkontrolovat v naší nápovědě

Přehled všech kategorií, kterých se přidání parametrů týká, se dozvíte zde.

Výběr kategorií s novými parametry

Svěží vzduch

Během ledna jsme se na zboží zaměřovali zejména na revizi kategorií přispívajících pro zkvalitnění vzduchu. Čističky vzduchu lze nově filtrovat podle různých chytrých funcí. Mohou mít noční či automatický režim, dálkové ovládání i senzor kvality ovzduší. Z toho vyplývá, že mohou být i celkově smart a doplnit tak chytrou domácnost. Jejich druhotnou funkcí pak může být i zvlhčovač. Pokud však uživatelé potřebují vzduch primárně zvlhčit, mohou si vybírat přímo ze zvlhčovačů vzduchu, kde lze filtrovat možnost regulace intenzity a míry vlhkosti, emise páry, funkci časovače nebo třeba podsvícení.

Čisté podlahy i povrchy

Zaměřili jsme se také na spotřebiče nejen pro čištění vzduchu, ale i povrchů a podlah. Populární kategorie jako vysavače nebo automatické robotické vysavače se tak podle kategorie dočkaly nových parametrů jako funkce automatického vysypávání, určení na zvířecí chlupy nebo indikátoru plné nádoby. Parní čističe nově obsahují výběr z vlastností jako je vyjímatelná či nahřívací nádoba nebo bezpečnostní pojistka. Pro čištění a dezinfikování nejen povrchů, ale i různých předmětů pak poslouží ultrazvukové čističky, které nové parametry také dostaly.

Spokojená kočka i páníček

Pro majitele koček bude jednodušší vybrat pro svého mazlíka vhodnou toaletu. Kategorie toalety pro kočky nově totiž umožňují filtrovat mezi otevřeným a krytým typem toalety, i určit, zda se jedná o produkt samočistící či automatický. Hledat lze také podle rozměrů nebo barvy. Předchozí parametr délka byl akorát nahrazen za hloubku.

Zajímá-li vás, jak pomocí tagu CATEGORYTEXT a PARAM můžete zlepšit viditelnost vašich nabídek, přečtěte si náš článek na toto téma. Přejete-li si založit novou kategorii nebo parametr, které vám na Zboží.cz chybí, napište nám na zbozi@firma.seznam.cz.

Tým Zboží.cz

Sdílet na sítích