Více produktů, lepší doporučování, nový vzhled a další reklamní pozice pro inzerenty. Přinášíme novinky na Zboží.cz

V roce 2023 více než v předchozích letech platilo, že spotřebitelé nakupovali s rozmyslem, průměrně utráceli méně a výhodná cena při výběru zboží i obchodu hrála důležitou roli. Očekáváme, že opatrné chování se promítne i do nákupů v dalším období. 

Pro letošní rok vám proto představujeme novinky, které jednak reflektují změny v nákupních zvyklostech, ale také vylepšují stávající funkce pro jednodušší používání. Navíc jsme inzerentům přidali nové možnosti propagace.

Více kvality i doporučených nabídek

Na produktové kartě jsme upravili způsob řazení a výběr doporučených nabídek. Nově v této sekci umožníme zobrazení až čtyř pozic. Ve výběru a řazení bude mít větší váhu cena produktu a přitvrdíme v celkové kvalitě internetového obchodu. To znamená, že nabídka stejného zboží, která je příliš drahá proti konkurenci nebo je od obchodu se špatným hodnocením, se už v tomto prostoru nezobrazí. 

Očekáváme, že tyto změny zvýší návštěvnost z doporučených nabídek až o 30 % a inzerentům přinesou celkově více objednávek.

Sekce doporučených nabídek na produktové kartě Zboží.cz

Produktová karta u celého sortimentu e-shopu

Naše produktová databáze se rozrostla na více než 30 milionů produktů a u celého sortimentu e-shopu nově nabídneme produktovou kartu. Touto změnou přineseme inzerentům větší prostor pro propagaci privátních značek i unikátních produktů v portfoliu.

Navíc platí, že čím více informací o produktech nám internetový obchod poskytne, tím lépe je propagujeme uživatelům. V galerii zobrazíme více obrázků, v parametrech a v popisu více informací. Všechny tyto změny se pozitivně projeví na lepším konverzním poměru inzerenta.

Větší prostor pro propagaci vlastních značek a unikátních produktů na Zboží.cz

Formát Zboží inzerátů (ZI) pro zvýšení vizibility 

Jako nástroj pro výrazné zvýšení vizibility jsme do výpisu produktů na všech typech zařízení přidali oblíbený formát Zboží inzerátů (ZI). Tímto krokem reagujeme na poptávku e-shopů, kterým chyběla možnost lépe propagovat nový produkt a dostat ho blíž uživatelům. Formát ZI se bude zobrazovat na několika pozicích ve výpisu a zcela nahradí samostatné nabídky, které nově na Zboží už nenajdete.

Formát Zboží inzerátů (ZI) nově najdete i přímo na webu Zboží.cz

Nový vzhled a řada uživatelských vylepšení 

Zaměřili jsme se na stávající funkce a přinesli vylepšení, které uživatelům zkracují cestu k nákupu. Recenze si nově projdete rychleji, už není potřeba přecházet na profil obchodu. Zpětnou vazbu od zákazníků vám ukážeme přímo na produktové kartě a také vám umožníme filtrovat jen pozitivní nebo negativní reakce. 

Zobrazení recenzí e-shopů je přehlednější a rychlejší, s možností filtrace

Galerie obrázků je přístupnější, podporuje přiblížení a nově vám místo klikání na další obrázek stačí jednoduše posouvat prstem po displeji nebo kolečkem myši.


Pro uživatele je klíčové vzít do úvahy celkovou cenu produktu, včetně dopravy a také se podívat kde přesně si mohou balík vyzvednout. Proto jsme dali těmto funkcím na verzi pro počítače více místa, jednodušší hledání a filtraci.

Zobrazení výdejních míst je přehlednější a jednodušší na ovládání.

Ve výpisu jsme zlepšili zobrazení variant produktů a používáme i přehlednější strukturu filtrů. 

Dalších drobných změn je celá řada. Dejte nám vědět, jak se vám nový vizuál Zboží.cz líbí. A my se budeme těšit, že vám všechny novinky přinesou lepší zážitek z nákupu a více zákazníků.

V případě dotazů nebo jakýchkoliv nejasností se nám ozvěte na zbozi@firma.seznam.cz.

Tým Zboží.cz

Sdílet na sítích