Spouštíme slevy, otevřenou administraci pro značky a další funkce. Představujeme jarní novinky na Zboží.cz

Nákupní rádce Zboží.cz a Zboží inzeráty nově zobrazí slevy a speciální výhody jednotlivých obchodů, takže kupujícím neunikne ani jedna opravdu výhodná nabídka. Inzerenti budou moct přímo spravovat své produkty, zapojit nový reklamní formát Product Ads a pro správce značek máme připravenou novou chytřejší diagnostiku.

Upozorněte kupující na slevu

Návštěvníkům Zboží.cz nově zobrazíme při hledání produktů výši slevy. Inzerenti tak získají účinný nástroj k propagaci slevových akcí, který jim pomůže přitáhnout pozornost kupujících. Informaci o slevě ukážeme jak na produktové kartě Zboží.cz, tak v rámci Zboží inzerátů napříč weby Seznamu.

Inzerenti jednoduše zadají v XML feedu nové označení Cena před slevou (PRICE_BEFORE_DISCOUNT). Sdělí nám tak běžnou prodejní cenu produktu za posledních 30 dní. Výši slevy pak automaticky dopočítáme. Abychom měli jistotu, že se opravdu jedná o slevu, porovnáme novou cenu s historickou. Plníme tak i zákonnou povinnost, která obchodníkům nařizuje zobrazovat skutečnou slevu, která vychází z předchozí běžné prodejní ceny. Tuto informaci nakonec zobrazíme přímo u slevy.

Hledání výhodných nabídek chceme kupujícím co nejvíce usnadnit, a tak chystáme i další užitečné funkce. Automaticky například upozorníme na výrazný pokles ceny a pokud obchod nabízí další zajímavé výhody spojené s nákupem, jako jsou záruky, doplňkové služby nebo slevové kupóny, tyto informace nově zobrazíme ve formě, která bude pro kupující atraktivnější.

Více o pravidlech pro přidání slevy najdete v nápovědě.

Spravujte produkty napřímo

Podporujeme rostoucí trend přímého prodeje a privátních značek e-shopů. Chceme tak dát všem vendorům a správcům značek více prostoru pro prezentaci a oslovování nových zákazníků. Produkty a profil už na Zboží.cz zobrazujeme zcela zdarma a teď navíc umožňujeme i přímou správu celé nabídky.

Díky tomu mohou správci v uživatelsky přívětivém rozhraní sami přidávat nebo pravidelně upravovat popisy, parametry, kategorie, identifikátory nebo galerii obrázků svých produktů. Vyzdvihnout své konkurenční výhody a seznámit s nimi své stávající i potenciální zákazníky je tak mnohem jednodušší. Správce značek navíc v rámci automatické kontroly upozorníme na případné chyby a doporučíme, které produkty a oblasti opravit nebo aktualizovat.

Zapojte nový reklamní formát

Značkám a oficiálním distributorům nabízíme spoustu možností, jak chytře prezentovat své produkty. Vedle rozšířených grafických popisků, detailů kategorií a profilu prodejce teď mohou zviditelnit své produkty i s tzv. Product Ads. Jedná se o nativní reklamní formát, který navazuje na širší možnosti správy značek a umožňuje prezentovat přednosti produktů v celém ekosystému Seznamu.

Výhody Product Ads ve zkratce:

  • Zvýšená viditelnost produktů v relevantních výsledcích vyhledávání
  • Účinná propagace s cílením na specifické zájmové skupiny
  • Prezentace podrobností o produktu včetně obrázků a videí
  • Přímé prokliky na produktové stránky pro snadný nákup
  • Zobrazení produktu ve výsledcích hledání konkurenčního dotazu

V případě zájmu o bližší informace k formátu Product Ads kontaktujte svého obchodního zástupce nebo naše kolegy na zbozi.vendori@firma.seznam.cz.

Jděte naproti chytřejší diagnostice

Čím více dat o produktech do svého XML feedu zahrnete, tím lépe je vyhledávač najde, a tím větší šanci máte na konverzi. Proto opět rozšiřujeme diagnostiku ve správě, která vám tentokrát pomůže lépe pracovat s parametry vašich produktů.

Prodávající nově upozorňujeme, když v nabídkách nemají parametry, které v dané kategorii kupující očekává, filtruje podle nich nebo mu pomáhají rozhodovat se o nákupu. Společně s tím nabídneme i přehled rozpoznaných parametrů a těch, se kterými nedokážeme pracovat.

Diagnostika je dnes dostupná provozovnám, které jsou oficiálně i správcem značky (včetně těch privátních). Už brzy se ale tato funkce dočká rozšíření na všechny inzerenty.

Výhody využívání parametrů ve zkratce:

  • Lepší dohledatelnost produktů
  • Vyšší konverzní poměr
  • Příjemnější uživatelský zážitek
  • Účinnější správa kampaní

Zlepšení automatického párování

Vytváření produktů pro celou nabídku inzerenta jsme vám představili už v naší lednové komunikaci. Nedávno jsme nasadili další úpravy, kterými chceme zlepšit automatické párování. Změna se dotkne primárně produktů, které se zobrazovaly samostatně, i když je nabízelo více prodejců. Kupující si tak budou moct vybírat z přehlednějšího a širšího výpisu.

Brzo změníme i administrační rozhraní. Ukazatele Nespárováno s produktem z diagnostiky odstraníme a upravíme i samotný párovací nástroj. Ten bude nově sloužit primárně k přepárování nebo odpárování vaší nabídky, ne k párování s produktem.

Změny se dotknou i API. Ta bude zobrazovat základní informace o produktu i pro takové nabídky, které dřív označovala za nespárované.

Zajímá vás víc? Ozvěte se na zbozi@firma.seznam.cz.

Tým Zboží.cz

Sdílet na sítích