Data Seznam.cz Vyhledávání ukazují, že si lidé letos hledají informace k hokeji téměř šestkrát více než loni

Veronika Geltner 22. května 2024

Význam Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se zejména v České republice násobí, koná-li se na domácí půdě. Data služby Seznam.cz Vyhledávání, kterou využije alespoň jednou měsíčně každý druhý Čech, potvrzují, že i zájem o výrazy spojené s hokejem je v období konání mistrovství velký. Doposud Češi ekvivalentní výrazy k dotazu „ms v lednim hokeji“ hledali téměř šestkrát častěji než během loňského mistrovství.

Během prvního týdne šampionátu se výraz „ms v lednim hokeji“ ve vyhledávacím řádku objevil téměř 500 000krát. Lidé se také zajímají o program zápasů. Výrazy spojené s hokejovým programem se hledaly 144 000krát,“ prozrazuje Michal Sedláček, produktový manažer Seznam.cz.

Zájem je o vstupenky i jednotlivé hráče

Dostat se na zápas českého týmu je snem každého hokejového fanouška a zájem o výrazy související se vstupenkami na mistrovství to dokazuje. Informace o vstupenkách byly hledané více než 10 000krát, přičemž nejvyšší hledanost výrazu „výsledky hokeje“ byla zaznamenána třetí den mistrovství. 

Mezi hráči ve službě Seznam.cz Vyhledávání dominovalo v prvních dnech MS jméno obránce Jaroslava Špačka, druhým nejhledanějším hráčem je pak útočník Ondřej Beránek. Trojici jmen, o která je největší zájem, uzavírá kapitán národního týmu Roman Červenka.

Veronika Geltner

PR specialistka

Sdílet na sítích