Novinky v SERPu: Jak vylepšujeme výsledky hledání?

28. června 2024

Protože chceme, aby heslo, které říká, že na Seznamu najdete vše, co neznáte, opravdu platilo, neustále naše Vyhledávání vylepšujeme novými funkcemi a dalšími vychytávkami. A teď vám představíme tři z nich.

Nové a lepší firemní karty

Počátkem dubna 2024 kolegové z Vyhledávání nasadili do provozu přesun firemních a mapových karet do levé části výsledků hledání. Karty se dříve zobrazovaly v pravém sloupci, kde bylo snadné je přehlédnout, protože to nejzajímavější se odehrává právě vlevo.

Co firemní a mapové karty vlastně jsou? Jedná se o odpověď při hledání konkrétní firmy nebo jiného místa zájmu (Point Of Interest), které můžete najít na mapě – od sochy známé osobnosti přes zříceninu nebo rybník až po město či stát.

Jejich cílem je uživateli ve strukturovaní podobě zprostředkovat zajímavé informace z Firmy.cz a Mapy.cz. Často jde o data, které by jinak musel hledat na oficiální stránce nebo jinde na internetu. To vše je navíc doplněno o další funkce, externě dodávaná data a v neposlední řadě náš původní seznamácký obsah, jako jsou uživatelské fotky nebo recenze.

Recept odhalíte na první dobrou

Pokud do obrázkového hledání zadáte název pokrmu, zobrazí se vám chutně vypadající fotky. Ale to není všechno – nově máte k dispozici také informaci, jestli je součástí stránky, kde se obrázek zobrazuje, také recept na daný pokrm.

Cílem této novinky je především úspora času. Pokud hledáte kulinářskou inspiraci, nemusíte se probírat nesouvisejícím obsahem, protože na první pohled uvidíte, jestli je pro pokrm, který vás vizuálně zaujal, k dispozici také návod, jak ho připravit. Věříme, že novou funkci oceníte nejen při hledání inspirace pro letní grilovačku.

Přehledné informace o vybraných chorobách

Hledání nemocí a jejich příznaků na internetu může být trochu záludné – možná jste sami zažili, že jakmile jste si přečetli o všech možných příznacích, okamžitě jste je sami na sobě začali pozorovat. Proto doporučujeme, abyste zdravotní problémy raději konzultovali s lékařem než s internetem.

Pokud se ale chcete dozvědět obecné informace o některých onemocněních, jako jsou příznaky, možnosti léčby nebo informace o inkubační době či prevenci, ve Vyhledávání se vám nově zobrazí boxík, který o dané nemoci shromažďuje ty nejdůležitější informace. Navíc vede na článek, kde se o ní dozvíte více. Příkladem může být třeba chřipka, angína nebo zánět středního ucha.

Sdílet na sítích