5 důvodů, proč se videoreklama vyplatí

Videoreklama je vhodná naprosto pro každý typ podnikání. Ať už jste malá či větší firma, podnikáte ve službách nebo prodáváte zboží. Pokud už s videoreklamou pracujete nebo nad ní teprve uvažujete, podívejte se na 5 důvodů, proč je videoreklama nenahraditelnou součástí marketingového mixu.

  1. Videoreklama vzbudí emoce nejlépe

Video vám pomůže odvyprávět příběh vaší značky či produktu, vzbudit emoce nebo pozitivní asociace s vaší značkou mnohém lépe než jakýkoliv jiný online reklamní formát.

Emoce nemusí znamenat jen dojetí – může to být i vtip a pobavení třeba jako u videoreklamy Fakulty strojní Technické univerzity v Ostravě nebo u Ketodiet

2. Oslovíte nové publikum

Online video patří k nejefektivnějším kanálům pro budování vaší značky. Kombinuje výhody televizní reklamy (emoce, příběhovost) a online prostředí (vysoký zásah hlavně v mladší cílové skupině, nastavení frekvence, snadné vyhodnocení). To potvrzuje i výzkum dvou známých marketerů Petra Fielda a Lese Bineta. U budování značky je důležité myslet především na zásah – i my v Seznamu neustále pracujeme na navyšování našeho videoinvetory.

Miliony vydaných Instream videoimpresí na inventory Seznamu

3. Začít se dá i s malým budgetem

Nemusíte se obávat, že do tvorby videospotu musíte investovat obrovské produkční náklady.Začít se dá i v menším. Využít můžete např. i obsah od svých spokojených zákazníků, jako to udělala třeba Invia ve svém loňském spotu. Mnohdy je důležitější autenticita a emoce, než produkční dokonalost.

Věděli jste, že videospot vám vyrobíme i v Seznamu? Naše grafické oddělení má cenné zkušenosti s tím, které reklamy na Seznamu fungují a videospot vám vyrobí na míru dle možností vašeho rozpočtu. Podívejte se na ukázky jejich práce

4. Dá se využívat i výkonově

Videoreklamu můžete cílit, jak jste standardně zvyklí např. z Skliku. Znamená to, že můžete pracovat i se svými retargetingovými publikami. Že videoreklama může přinášet i konverze, dokazují čeští inzerenti, kteří využívají online reklamu na podporu prodeje. Např. Datart nebo Alza

5. Spojení se silným vydavatelem podpoří vaši značku

Kvalita vydavatele, u kterého běží vaše videoreklama má vliv i na vnímání vaši značky v očích zákazníků. U reklamy, která se vydává u prémiových vydavatelů můžete dosáhnout až 3× vyšší efektivitě v nárůstu brandových metrik, jako je například oblíbenost značky. Videoreklama na Seznamu se vydává jenom u kvalitního, redakčně tvořeného obsahu, např. na Seznam Zprávách, které jsou nejdůvěryhodnějším zpravodajským webem v ČR.