Nová Top pozice inzerátů na Zboží.cz

17. prosince 2007

Na službě Zboží.cz jsme zavedli novou pozici inzerátů nad výsledky vyhledávání

Nové horní pozici inzerátů říkáme Top pozice a bude zobrazovat až dva inzeráty Skliku nad výsledky vyhledávání. V Top pozici se inzerát zobrazí pouze tehdy, když bude dostatečně kvalitní. (V boční pozici je až osm inzerátů Skliku. Dolní prémiová pozice byla zrušena.)

Inzeráty, které se dostanou do Top pozice, se budou zobrazovat v této pozici i na dalších stránkách výsledků hledání. Stránkování inzerátů bude tedy probíhat jen v bočním boxu.

Kvalita se určuje podle interního hodnocení každého inzerátu a slova, na které se inzerát spustil. V zásadě se posuzuje nastavená cena za proklik a míra prokliku (CTR). Pokud takové hodnocení přesáhne určitou nastavenou hranici, tak se inzerát může zobrazit v horní pozici. Toto hodnocení probíhá automaticky.

Proč se vlastně tou kvalitou zabýváme? Protože chceme dávat uživatelům nad výsledky hledání jen inzeráty, u kterých jsme si jisti jejich vysokou kvalitou a relevancí k hledanému dotazu. Takové inzeráty budou pro uživatele zajímavé a přinesou jim další informace k vyhledávanému výrazu.


Ukázka rozložení Top pozice a Pravého sloupku ve vyhledávání na Zboží.cz

Stejnou pozici inzerátů spustíme v hledání na Seznamu od 1.1.2008.

Další informace:

Jirka a Ferda

Sdílet na sítích