Top pozice inzerátů ve vyhledávání na Seznamu

3. ledna 2008

Ve výsledcích vyhledávání na Seznamu jsme zavedli Top pozici, na které se mohou zobrazovat až 2 inzeráty.

Od 1. 1. 2008 se mohou zobrazovat až 2 inzeráty nad výsledky hledání v záložce Internet (fulltext). Této pozici říkáme Top pozice a inzeráty se v ní zobrazí jen tehdy, pokud budou dostatečně kvalitní.

Kvalita se určuje podle interního hodnocení každého inzerátu a slova, na které se inzerát spustil. V zásadě se posuzuje nastavená cena za proklik a míra prokliku (CTR). Pokud takové hodnocení přesáhne určitou nastavenou hranici, tak se inzerát může zobrazit v horní pozici. Kvalitou inzerátů se u Top pozice zabýváme proto, protože chceme uživatelům dávat jen ty inzeráty, u kterých jsme si jisti jejich vysokou kvalitou a relevancí k hledanému dotazu.

V boční pozici je stále až osm inzerátů Skliku a v dolní prémiové pozici se opakují až 2 inzeráty z TOP pozice (pouze na 1. stránce), kterým se započítává pouze 1 zobrazení a 1 proklik. Nadále budeme vyhodnocovat, jak uživatelé
vnímají toto umístění inzerátů Skliku, a proto do budoucna nevylučujeme
změny v pozicích.

Inzeráty, které se dostanou do Top pozice, se budou zobrazovat v této pozici i na dalších stránkách výsledků hledání. Stránkování inzerátů bude tedy probíhat jen v bočním boxu.

pozice inzerátu ve fulltextovém hledání
Ukázka rozložení Top pozice a Pravého sloupku ve vyhledávání na Seznamu

Další informace:

Ferda

Sdílet na sítích