Seznam se bezpečně

10. dubna 2009

O bezpečném chování dětí na internetu točíme film. Včera zazněla jeho poslední klapka.

Koncem loňského roku pořádal Seznam.cz  ve Švandově divadle v Praze konferenci pro učitele, která mimo jiné účastníkům přiblížila rizika, se kterými se mohou děti setkat na internetu. Akce se setkala s velkým zájmem a proto jsme se rozhodli, že o bezpečnosti na internetu natočíme film. Pár týdnů uteklo a včera zazněla poslední klapka.

Film je určen dětem ve věku 12-16 let, jejich rodičům a pedagogům a díky získání akreditace od Ministerstva školství, ho budeme distribuovat začátkem května do všech základních škol. Třicetiminutovým filmem, který ve třech příbězích ukáže odvrácenou tvář internetu, bude provázet Mirek Vaňura, autor pořadu 112tka na Nově.

Cílem filmu je upozornit na nebezpečí skrytá za nejrůznějšími identitami na internetu a naučit řešit situace, do kterých se mohou děti dostat. V jednotlivých příbězích ukážeme rizika anonymního seznamování, příběh Andrey, která byla na schůzce naslepo znásilněna , nebo příběh malé Moniky, která si dopisovala s pedofilem, co vše se může stát pokud děti poskytnou své nahé fotografie, jaké to je být vydírán a že jsou i případy, které končí tragicky.

Poděkování patří  Nadaci Naše dítě, Lince bezpečí a Policejnímu prezidiu, kteří nám při natáčení pomáhali a dodali mnoho podkladů a to i záběrů, které chceme z internetu vymýtit. Film bude za pár týdnů ke stažení na našich stránkách a věříme, že i díky němu bude na internetu bezpečněji.


Martin a Ráďa

Sdílet na sítích