Pomoc dětem

11. září 2009

Pomáhat druhým není v Seznamu nic neobvyklého a tak když jsme před časem uvažovali o vzniku nového charitativního projektu, který jsme nazvali zcela jednoduše “Pomoc dětem”, neváhali jsme do něho zapojit i své kolegy Seznamáky.

A co budeme dělat? Natírat plot, opravovat fotbalové hřiště, sázet stromy, sbírat jablka, malovat stěny… prostě všechno, co bude potřeba a na co nezbývá sil, nebo peněz.  A pro koho? Pro děti z dětského domova v Dubé Deštné, kteří jsou bohužel na okraji zájmu nejen sponzorů, ale i státních dotací.

Tento domov funguje jako tzv. rodinný typ. To znamená, že v domově je pět „rodinných buněk“ se dvěma dětskými pokoji, obývacím pokojem a kuchyní, kde si děti o víkendu klidně uvaří i oběd. Už jsme se za dětmi z Domova byli podívat, abychom zjistili, jak nás vůbec přijmou. Setkání předčilo naše očekávání.

Děti se na  nás přišly ze zvědavosti kouknout, pan ředitel nás nadšeně provedl po objektu i jeho okolí a pak jsme byli společně s dětmi pozváni na občerstvení, které dokonce pan ředitel osobně připravil!  Jen růžičky jako poděkování jsme musely odmítnout, protože cesta do Prahy byla přeci jen dlouhá a v horku by dlouho nevydržely.

A musíme přiznat, že nám udělalo obrovskou radost, že nás Seznamáci ani tentokrát nezklamali.  Ani ne do hodiny od oznámení chystaného projektu jsme měli dokonce více zájemců, než bylo pro první výjezd potřeba. A nebojte se, nebudeme v tom sami, děti nám při odjezdu slíbily, že nám rády pomohou! :-)


Míša

Sdílet na sítích