Seznam se bezpečně na letních táborech

9. září 2010

Film Seznam se bezpečně se už stal běžnou součástí mediální výchovy na ZŠ. Několikrát do roka jezdíme za dětmi do škol a povídáme si s nimi o rizicích internetu a prostředí sociálních sítí. O prázdninách ale není škola, a tak jsme se vydali na tábory

Občas je vážně moc fajn opustit kancelář a vyrazit někam do lesa. O to víc, když je léto, je hezky a máte k tomu ještě ten správný důvod. Tím naším důvodem bylo setkání s dětmi na dvou vybraných dětských táborech. Rozhodně jsme nejeli s prázdnou. Kromě filmu Seznam se bezpečně a spousty dárečků s motivy Seznam.cz, jsme s sebou vzali i několik zajímavých lidí. Kromě autorů projektu Martina Kožíška, produktového manažera Lidé.cz a Spolužáci.cz a Miroslava Vaňury z pořadu 112, se s námi do lesů vydal i senátor Miroslav Antl, Pavel Tulej z policejního prezídia a Karel Kuchařík, odborník na internetovou kriminalitu z pražského policejního prezídia.

Foto - letní tábor

Navštívili jsme celkem dva tábory – Eš u Pacova a tábor u Miličína. Každá beseda, na kterou jedeme, je vždycky jedinečná. Někdy se děti ptají více, někdy méně. Některé rysy jsou ale vždy identické. Takřka vždy jsou děti překvapené, jak moc velká rizika na ně na internetu čekají a takřka vždy se najde někdo, kdo už má s internetem nějakou nepříjemnou zkušenost. Vždycky jsou ale děti, vychovatelé a učitelé rádi, že jsou lidé, kteří se prevenci internetové kriminality věnují a upozorňují na nebezpečí, které se schovává za milou tváří přátelského a všechno nabízejícího internetového prostředí. Bohužel, internet nenabízí snadný přístup ke všemu, co chceme vždycky jenom nám. Nabízí ho i lidem, kteří chtějí to, co my si určitě nepřejeme. Proto jsem ráda, že můžu být součástí skupinky lidí, kteří s filmem Seznam se bezpečně vyjíždí mezi lidi.

Foto - letní tábor

Podívejte se na reportáž o našem výjezdu, kterou přinesla regionální televize R1 – Vysočina


Veronika

Sdílet na sítích