Poslední novinky v roce 2010

22. prosince 2010

Letošní rok byl bohatý na novinky, však se také celý tým Skliku snažil.

Nebojte se, nebudeme bilancovat, na to je času až až. Raději si s námi nalijte horký svařák a přečtěte si o několika drobných vylepšeních, které jsme pro vás připravili.

Hromadná editace klíčových slov

Úprava klíčových slov

Hromadná editace klíčových slov v sestavě trpěla v určité situaci nelogickým chováním, asi od vždycky. Pokud si inzerent pozastavil některá klíčová slova v sestavě, dal potom kdykoliv později hromadně editovat klíčová slova v této sestavě a potom formulář uložil, tak se pozastavená klíčová slova zaktivovala. Což je trochu nešikovné. Vyřešili jsme to tak, že se nyní do formuláře pro editaci klíčových slov nepropisují pozastavená klíčová slova. Můžete si tedy slova pozastavit, hromadně je editovat a ukládat. Pozastavená slova zůstanou bez jakékoliv změny. Pokud pozastavené slovo do formuláře přidáte a uložíte, slovo se změní na aktivní.

Věříme, že změnu chování hromadné editace klíčových slov uvítáte.

Nástroj pro export kampaní

Nástroj pro export kampaní obsahuje drobnou novinku. Jestliže se ve vašem účtu vyskytují zamítnuté inzeráty, tak se tento fakt nijak neprojevil v exportovaném souboru. Nyní jsou správně uvedeny se stavem „Disapproved“.

Inzerentům to umožňuje hromadně aktualizovat zamítnuté inzeráty v CSV souboru pomocí nástroje pro import kampaní a metody aktualizace kampaní.

Nástroj pro import kampaní

V některých případech docházelo při importu nových kampaní k přepsání Max CPC pro kontext výchozí Max CPC celé sestavy. Tento nedostatek jsme odstranili. Import nyní správně rozezná oba sloupce v CSV souboru (Max CPC, Max CPC pro kontext) s tím, že max CPC pro kontext je nepovinná položka, když není uvedena, tak se použije Max CPC pro sestavu. (Za upozornění děkujeme Markétě Kolerusové.)

Import umí lépe zpracovat nerozpoznané řádky, to nastává v různých případech, a nyní neskončí chybou, ale upozorní vás ve výpise chyb a varování v pravé části importního nástroje. Import lze dokončit bez ručních zásahů do jeho struktury.

Import, konkrétně metodu aktualizace kampaní, jsme vylepšili i o možnost pozastavit kampaně, sestavy, klíčová slova a inzeráty. Stačí když naimportujete CSV soubor, který u položky určené k pozastavení obsahuje stav „Paused“. (Připravujeme i možnost použití stavu „Deleted“.)

Přehled sestav

V přehledu sestav uvnitř kampaně se nyní zobrazuje i sloupec s Max CPC pro obsahovou síť. Tedy jen v případě, že je kampaň aktivní v obsahové síti. Při správě kampaní se tato drobnost může hodit. (Za podnět děkujeme Davidovi Velechovskému.)

Vyhledávání v účtu

Vyhledávání v účtu jsme spustili před dvěma týdny. Opravili a dodělali jsme detaily ve výsledcích vyhledávání podle podnětů od inzerentů. (Hlavní přispěvatel byl Robert Štípek.) Vyhledávání se chceme věnovat ještě během ledna. Například umožnit vyhledávání i kratších slov než jsou aktuální 4 znaky a podobně.

Budeme vždy rádi za vaše připomínky a náměty. V příštím roce se opět můžete těšit na podobně radostné zprávy jako letos.

A abychom nezapomněli, už jste naši fanoušci na Facebooku?

Sdílet na sítích