Správa více účtů a nové Zprávy

10. února 2011

Nové inzerentské rozhraní pro správu více účtů, přepracované rozhraní informačních zpráv a několik dalších drobností. Ani v únoru nespí Sklik za pecí!

Ve středu v poledne jsme nasadili připravovanou novou verzi administračního rozhraní Skliku. Následuje výčet hlavních novinek, které inzerenti mohou nově využívat.

Správa více účtů

Už asi 3 roky existuje v Skliku možnost, kdy inzerent může dát jinému uživateli v Skliku přístup do účtu, který vlastní, aniž by mu musel prozradit své heslo. Říkali jsme tomu multilogin a mezi účty šlo přepínat pomocí selectboxu v záhlaví administračního rozhraní. Bylo možné i nastavit práva pro přístup, buď jen číst, koukat na statistiky a kampaně, nebo i měnit, zakládat kampaně a podobně. Это всё!

Pche, historie!

Správa více účtů

Na obrázku je ukázka nové záložky, která je aktivní, když účet v Skliku má přístup alespoň do jednoho jiného účtu. Spravované účty je přehled všech připojených účtů s uvedením základních statistik a možností nastavení na pravé straně. Mezi důležité funkce patří zejména přehled o aktuálním dění v připojených účtech, stavu kreditu, možnost odeslat žádost o změnu práv (více o právech v části Nové Zprávy) či vlastní pojmenování účtů.

Nové ZprávyNovinkou je možnost požádat jiný účet o přístup. Doposud šlo přístup pouze aktivně nabízet. Účet, který je žádán o přístup, samozřejmě musí tento požadavek odsouhlasit, může ho i změnit na jinou úroveň práv.

Kde se berou ty ikonky?! Z Emailu. Každý připojený účet je ve své podstatě osoba, firma, prostě persona. Proto jsme v Skliku použili portrét, který si uživatelé mohou nastavit na službě Email.

Pro agentury připravujeme na stránce Spravované účty několik dalších funkcí. Především nastavení platby za inzerci v Skliku pro připojené účty. Březen je za dveřmi.

V současné době pracujeme na zapracování připomínek, které jsme již k novým funkcím obdrželi.

Nové Zprávy

Záložka NástrojeV administračním rozhraní vznikla nová záložka Zprávy, ve které najdete všechny informace, jež se dříve zobrazovaly nad přehledem kampaní a sestav. Přesunuly se tam tedy zprávy o prázdné Peněžence, zamítnutých inzerátech, informační zprávy a nově se zde objevily zprávy o nastavení účtu. Ty souvisí se záložkou Spravované účty a informující o žádostech k propojení mezi účty, změně přístupových práv a podobně.

Nové zprávy se označí jako přečtené po otevření stránky se seznamem všech zpráv.

Záložka Nástroje

Sněhová koule na únorových novinkách (něco jako třešeň na dortu) je drobné vylepšení záložky Nástroje. Nyní je cesta do konkrétního nástroje o něco rychlejší.

API Skliku

Sice vůbec nesouvisí s novým webovým rozhraním, kromě toho připravujeme novou verzi API a zvláštní článek, ale i tak je informace, že Sklik poskytuje API zdarma, zajímavá. Používáte, nebo se chystáte používat, naše API?

Poděkování

Na vývoji výše uvedených novinek mají zásadní podíl:

  • správa účtů, zprávy, elektrárna kolem: Tomáš Komenda
  • webovka: Lukáš Chleba Franěk
  • grafika: Lukáš Wana Němec a David Švejda
  • pán serverů: Vašek Vinklát
  • API a drobnosti kolem: Petr Messa Messner

Za celý tým Skliku Jiří Chomát

Sdílet na sítích