Seznam se bezpečně jde do druhého kola

26. října 2011

V roce 2009 odstartoval projekt s názvem „Seznam se bezpečně“. Třicetiminutový film z dílny Seznam.cz, který upozorňuje na nebezpečí skrývající se na sociálních sítích.

Snímek se stal velmi úspěšným nejen u veřejnosti, ale i vyhledávaným zdrojem informací pro pedagogy. Z toho důvodu se tým okolo moderátora Mirka Vaňury a Martina Kožíška, produktového manažera služby Lidé.cz, rozhodl vytvořit film „Seznam se bezpečně 2“.

S prvním dílem, který vidělo přes 1,23 milionu lidí, objel tým Seznam.cz více jak 40 základních a středních škol, kde probíhaly panelové diskuze s dětmi. Účastnili se jich i odborníci z nejrůznějších oborů spojených s problematikou nebezpečí, která mohou číhat na sociálních sítích. Téma bylo probíráno i v Senátu. I zájem médií napovídá, že se jedná o úspěšný projekt. Projekt „Seznam se bezpečně“ zaujal celostátní a krajské deníky, internetová média, televize a radia.

Nový díl se již natáčí a bude uveden na přelomu na jaře příštího roku. Společnost Seznam.cz opět plánuje navštívit děti v rámci vzdělávacích výjezdů v základních a středních školách po celé České republice, kde upozorní na další možná nebezpečí číhající na internetu. Film bude koncipován tak, aby oslovil nejen děti, ale i jejich rodiče a pedagogy.  A na co se můžete těšit, uvidíte v naší upoutávce.

Projekt dlouhodobě podporuje Policie České republiky, Nadace Naše dítě, linka bezpečí nebo předseda Ústavně právního výboru Senátu ČR a JUDr. Miroslav Antl. První díl získal akreditaci Ministerstva školství a je volně ke stáhnutí na adrese: http://www.seznamsebezpecne.cz.


Martin

Sdílet na sítích